Swiatekovej hetrik v Dauhe. Vo finále zdolala neobľúbenú Rybakinovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiatekovej hetrik v Dauhe. Vo finále zdolala neobľúbenú Rybakinovú

Swiateková porazila Rybakinovú a získala svoj tretí titul v Dauhe v rade.
Swiateková porazila Rybakinovú a získala svoj tretí titul v Dauhe v rade.Profimedia
Svetová jednotka a šampiónka posledných dvoch ročníkov Iga Swiateková (22) si vo finále Qatar Open poradila s neobľúbenou súperkou Jelenou Rybakinovou (24), s ktorou prehrala posledné tri duely. V Dauhe však Kazašku zdolala v dvoch setoch 7:6, 6:2 a získala svoj prvý tohtoročný titul a skompletizovala hetrik v katarskej metropole. Poľka sa stala prvou trojnásobnou víťazkou v histórii tohto podujatia.

Swiateková - Rybakinová 7:6, 6:2

Iga Swiateková pokračuje v Dauhe vo svojej dominancii z posledných rokov. Na tohtoročnom podujatí suverénne prekonala Soranu Cirsteovú, Jekaterinu Alexandrovovú aj dvojnásobnú víťazku Victoriu Azarenkovú. Do finále sa dostala bez boja po odstúpení Karolíny Plíškovej. Nasadená svetová jednotka na ceste do finále tento týždeň stratila len 11 gemov.

V súboji o titul na katarskom podujatí prvýkrát od septembra 2021 zdolala nenasadenú Jelenu Rybakinovú, ktorú nedokázala poraziť v posledných troch dueloch. Vyhrala tretí turnaj Qatar Open v rade a stala sa prvou trojnásobnou šampiónkou v histórii. Pripísala si siedmy triumf na turnaji WTA 1000, svoju výbornú bilanciu vo finálových dueloch vylepšila na 18-4 a rodáčka z Varšavy vyhrala 11 z 12 zápasov v tejto sezóne.

Rybakinová mala lepší vstup do zápasu, svetovej jednotke zobrala podanie v prvom geme a potom odvrátila dva brejkbaly. Následne opäť zobrala poľskej hráčke servis a zvýšila svoje vedenie na 4:1. Počas šiesteho gemu si Kazaška vzala lekársky oddychový čas pre zranenie nohy. To svetovú štvorku spomalilo a umožnilo Swiatekovej vyrovnať na 4:4.

Úvodný set dospel do tajbrejku, v ktorom sa Poľka rýchlo ujala vedenia 6:4, nevyužila prvé dve šance na jeho ukončenie a napokon premenila štvrtý setbal vo veľmi dramatickej skrátenej hre. Po hodine a pol získala prvý set. V druhej sade začala svetová jednotka tým, že v treťom geme zobrala súperke podanie. Ďalší brejk pridala v siedmej hre a následne zápas ukončila.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Šampiónka z Abú Zabí Rybakinová prišla v Dauhe, kde ešte nikdy nepostúpila ďalej ako do osemfinále, o svoju osemzápasovú víťaznú sériu a prvýkrát v tomto roku prehrala v súboji o titul.