Alcaraz si v Buenos Aires poradil aj s Vavassorim. Víťaznú sériu predĺžil na šesť zápasov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz si v Buenos Aires poradil aj s Vavassorim. Víťaznú sériu predĺžil na šesť zápasov

Alcaraz môže v Buenos Aires obhájiť titul.
Alcaraz môže v Buenos Aires obhájiť titul.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) zdolal na antuke v Buenos Aires Taliana Andreu Vavassoriho (28) v dvoch setoch 7:6, 6:1 a prvýkrát v tejto sezóne postúpil do semifinále. Španiel v argentínskej metropole obhajuje minuloročný titul.

Alcaraz - Vavassori 7:6, 6:1

Rovnako ako v predchádzajúcom zápase proti Ugovi Caraballimu sa Alcaraz na začiatku zápasu trápil. V bojovnom prvom dejstve však dokázal vzdorovať Vavassoriho odhodlaniu a najmä vďaka takmer bezchybnému tajbrejku získal po hodine hry prvý set.

Svetová dvojka sa následne upokojila a v druhej sade rýchlo prelomila Talianovo podanie, a keď sa potom cez štyri brejkbaly v nekonečnom štvrtom geme dostala do vedenia 4:0, definitívne zlomila odpor svojho súpera z druhej stovky rebríčka (152. miesto ATP).

"Myslím si, že Andrea hral v prvom sete na naozaj vysokej úrovni. Bolo veľmi ťažké vrátiť jeho podanie a aj podmienky boli náročné pre vietor. V druhej sade som hral lepšie a aj jeho úroveň trochu klesla. Najmä jeho servis nebol taký silný a mne sa podarilo niekoľko returnov, jednoducho som využil svoje šance," komentoval zápas Alcaraz a poďakoval sa aj za krásnu atmosféru v dejisku.

Španiel, ktorý hral len druhý zápas od štvrťfinále Australian Open, si vyskúšal niekoľko rôznych taktických variantov hry. Často sa snažil prechádzať na sieť a často hral drop shoty. Alcaraz bol úspešný pri svojom druhom podaní, z ktorého získal 71 percent bodov - v porovnaní s prvým podaním, kde bol len na 61 %.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Alcarazova víťazná séria v Buenos Aires sa po minuloročnom triumfe predĺžila na šesť víťazstiev v rade a ďalším súperom Španiela bude tretí nasadený Nicolás Jarry z Čile. Dvadsaťosemročný Vavassori sa usiloval o svoju prvú semifinálovú účasť v Buenos Aires napriek tomu, že sa musel kvalifikovať do hlavnej súťaže. Hoci Alcaraza neporazil, v novom týždni sa v rebríčku ATP posunie na 137. miesto a od svojho kariérneho maxima ho delí už len deväť priečok.