Alcaraz vykročil za obhajobou úspešne. Na antuke v Buenos Aires sa vytrápil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz vykročil za obhajobou úspešne. Na antuke v Buenos Aires sa vytrápil

Carlos Alcaraz vo svojom prvom zápase na antuke v Buenos Aires v roku 2024.
Carlos Alcaraz vo svojom prvom zápase na antuke v Buenos Aires v roku 2024.AFP
Carlos Alcaraz (20) odohral v Buenos Aires svoj prvý zápas od neúspešného ťaženia na Australian Open, kde skončil vo štvrťfinále. V argentínskej metropole oslavoval vlani titul a svoju cestu za obhajobou začal dvojsetovou výhrou nad domácim kvalifikantom Camilom Ugom Carabellim (24).

Carabelli - Alcaraz 2:6, 5:7

Carlos Alcaraz stále čaká na prvý triumf od Wimbledonu, kde získal svoj druhý grandslam. Vo zvyšku sezóny 2023 zaznamenal len jedno finále a chuť si nenapravil ani tento rok v Melbourne, keď skončil pred bránami semifinále.

Rovnako ako vlani dal prednosť podujatiam v Latinskej Amerike na svojej obľúbenej antuke. Minuloročný turnaj v Buenos Aires bol jeho prvým v roku a hneď na ňom mladý Španiel kraľoval. Tento rok nastúpil proti domácemu kvalifikantovi Camilovi Ugo Carabellimu, proti ktorému potvrdil úlohu favorita, hoci sa v zápase poriadne vytrápil.

V prvom sete prehral Španiel osem z deviatich fiftínov pri svojom podaní, ale následne od stavu 1:2 vyhral päť hier v rade a set ukončil, keď zobral súperovi servis čistou hrou. V druhej sade svetová dvojka otočila skóre z 0:2 na 5:2, lenže Alcaraz odmietil mečbaly a dovolil súperovi vyrovnať. Víťazstvo si však napokon nenechal ujsť.

"Bol to naozaj ťažký zápas. Stál som proti bojovníkovi a dobrému tenistovi. Bolo náročné hrať svoju hru. Priznávam, že som bol aj nervózny, nebudem klamať. Mal za chrbtom publikum, čo je, samozrejme, prirodzené, keď hral doma. Inak som so svojím prvým zápasom na antuke od Roland Garros spokojný," povedal Alcaraz v pozápasovom rozhovore.

Štatistika súboja.
Štatistika súboja.Flashscore

Jeho ďalším súperom na ceste za obhajobou titulu bude Talian Andrea Vavassori, ktorý úspešne zvládol kvalifikáciu a na turnaji vyhral už osem setov v rade.

Španiel získal na okruhu ATP celkovo 12 titulov, no len minulý rok sa mu na antuke v Barcelone a Madride podarilo obhájiť svoj triumf. V argentínskej metropole sa môže stať prvým tenistom, ktorý tam triumfoval dva roky po sebe od roku 2014, keď zvíťazil jeho krajan David Ferrer.