Alcaraz prvý tohtoročný duel na antuke zvládol, Swiateková bez boja do finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz prvý tohtoročný duel na antuke zvládol, Swiateková bez boja do finále
Alcaraz nemal problém potvrdiť úlohu favorita.
Alcaraz nemal problém potvrdiť úlohu favorita.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 16. februára?

22:52 - Jannik Sinner mal vo štvrťfinále turnaja v Rotterdame nečakané problémy s Milosom Raonicom, ktorý v posledných rokoch zápasí so zdravotnými problémami. Najvyššie nasadený hráč odvrátil v úvodnom sete dva setbaly v rade, získal ho v tajbrejku a potom mu bývalá svetová trojka súboj skrečovala za stavu 6:7, 1:1. Šampión nedávneho Australian Open je tak tento rok stále neporazený a bude sa snažiť zopakovať minuloročné finále, do ktorého sa musí dostať cez domáceho Tallona Griekspoora.

22:49 - Frances Tiafoe v Delray Beach, kde v roku 2018 získal prvý zo svojich troch titulov, dosiahol na svoju prvú tohtoročnú víťaznú sériu a zároveň na prvé semifinále od júnového triumfu na tráve v Stuttgarte. Domáci favorit si vo štvrťfinále poradil s Flaviom Cobollim hladko 6:4, 6:2 a o finále si zahrá so svojím šesť zápasov neporazeným krajanom Tommym Paulom.

21:27 - Tallon Griekspoor zvládol aj svoj piaty zápas proti Emilovi Ruusuvuorimu a ani tentoraz mu nepovolil získať set. Vo štvrťfinále podujatia ATP 500 v Rotterdame zvíťazil domáci reprezentant 7:5, 7:6 bez straty podania a obhájil vlaňajšie semifinále. Na svoje štvrté finále na turnajoch ATP, všetky tri pritom dosiahol minulý rok, bude útočiť proti Jannikovi Sinnerovi alebo Milosovi Raonicovi.

21:06 - Federico Coría vo štvrťfinále v Buenos Aires prekvapil víťazstvom 6:1, 6:4 nad favorizovaným krajanom Sebastianom Báezom. Mladší brat grandslamového finalistu Guillerma si zahrá s ďalším krajanom Facundom Díazom Acostom o svoje tretie finále na okruhu ATP a prvé v tomto roku.

20:43 - Tommy Paul v nedeľu triumfoval v hale v Dallase a o finálovú účasť bude usilovať aj na ďalšom domácom turnaji na harde vonku v Delray Beach. Tretí nasadený hráč zdolal vo štvrťfinále Jordana Thompsona 6:4, 6:3.

19:09 - Facundo Díaz Acosta sa pred týždňom v Córdobe dostal do svojho prvého štvrťfinále na najvyššom okruhu a teraz v Buenos Aires vylepšil svoje maximum na tejto úrovni, keď zdolal skúseného Dušana Lajoviča 6:4, 6:3. O svoje prvé finále sa 23-ročný argentínsky účastník, ktorý hrá na divokú kartu, stretne s víťazom domáceho derby medzi Sebastiánom Báezom a Federicom Coriom.

18:02 - Alex de Minaur zdolal na päťstovke v Rotterdame bývalého šampióna Andreja Rubľova rovnako ako minulý rok, tentoraz vo štvrťfinále po setoch 7:6, 4:6, 6:3, a uštedril mu prvú tohtoročnú prehru na turnajoch ATP. O svoje celkovo 15. finále a prvé od augusta si zahrá s Grigorom Dimitrovom.

16:38 - Jelena Rybakinová potvrdila úlohu favoritky v semifinále v Dauhe a predĺžila svoju tohtoročnú neporaziteľnosť na Blízkom východe. Teraz už osem zápasov neporazená svetová štvorka zdolala Anastasiu Pavľučenkovovú 6:2, 6:4 a o svoju tretiu trofej z turnaja WTA 1000 sa stretne so svetovou jednotkou Igou Šwiatekovou, šampiónkou posledných dvoch ročníkov.

15:17 - Grigor Dimitrov sa dostal do finále na posledných troch turnajoch ATP, v januári v Brisbane pritom ukončil čakanie na svoj prvý triumf od Turnaja majstrov 2017. Jeho ďalšia finálová účasť je na dosah v Rotterdame. Na halovom podujatí v Holandsku, kde bol v roku 2018 vo finále, zdolal 7:6, 3:6, 6:4 Alexandra Ševčenka a v semifinále vyzve Alexa de Minaura alebo Andreja Rubľova.

14:47 - Karolína Plíšková svoju deväťzápasovú víťaznú sériu v semifinále na turnaji WTA 1000 v Dauhe nepredĺži, ale ani o ňu nepríde. Posledná česká nádej na katarskom turnaji pre zranenie chrbta nenastúpila na semifinálový duel so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou.

13:00 - Holger Rune sa po nečakanej prehre v druhom kole "päťstovky" v Rotterdame s Alexandrom Ševčenkom odhlásil z budúcotýždňového turnaja v Los Cabos. Mexické podujatie ATP 250 však bude mať aj tak skvelé obsadenie, očakáva sa účasť Alexandra Zvereva, minuloročného šampióna Stefanosa Tsitsipasa či Caspera Ruuda.

11:49 - Daniil Medvedev sa po prehre vo finále Australian Open odhlásil z ďalšieho turnaja a rovnako ako v Rotterdame nebude na budúci týždeň obhajovať titul v Dauhe. Podľa vyjadrenia na Instagrame má tretí hráč svetového rebríčka stále problémy s nohou a celkovo sa cíti unavený. "Nie som schopný obhajovať titul v Dauhe, pretože stále nie som stopercentne pripravený hrať," napísal moskovský rodák.

05:25 - Po tom, čo Tommy Paul minulý týždeň dominoval na turnaji v Dallase, potvrdil svoju výbornú formu aj v Delray Beach. V osemfinále si po trojhodinovej bitke poradil s krajanom Alexom Michelsenom 5:7, 6:4, 7:6. Paul v zápase nastrieľal 15 es.

05:20 - Radu Albot a Frances Tiafoe museli v Delray Beach bojovať takmer dve hodiny. Americký tenista, ktorý si pomohol 11 esami a 35 víťaznými loptičkami, dokázal zápas vyhrať a postúpiť do štvrťfinále po setoch 7:6, 7:6.

05:10 - Z postupu do štvrťfinále argentínskeho turnaja sa teší aj domáci Sebastián Báez, ktorý ako piaty nasadený hráč triumfoval 6:4, 7:5 nad Talianom Lucianom Darderim a zastavil jeho osemzápasovú víťaznú sériu. Zároveň tak odplatil svoju päť dní starú prehru z Córdoby.

05:00 - Carlos Alcaraz začal svoje pôsobenie na turnaji v Buenos Aires presvedčivým víťazstvom 6:2, 7:5 nad domácim Camilom Ugom Carabellim. Pre aktuálnu svetovú dvojku to bol vôbec prvý tohtoročný zápas na jeho obľúbenej antuke.