Titul z Grand Slamu znamená terč na chrbte. Súperi poznajú vaše slabiny, tvrdí Sinner

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Titul z Grand Slamu znamená terč na chrbte. Súperi poznajú vaše slabiny, tvrdí Sinner

Sinner sa v Holandsku pokúsi získať titul.
Sinner sa v Holandsku pokúsi získať titul.Reuters
Šampión Australian Open Jannik Sinner (22) si uvedomuje, že jeho súperi budú túžiť po víťazstve nad najnovším grandslamovým víťazom. Talian ale v úvodnom kole na turnaji Rotterdam Open ukázal, že túto výzvu víta.

V prvom zápase od zdolania Daniila Medvedeva a zisku svojho prvého Grand Slamu zdolal Sinner dvakrát 6:3 Botica van de Zandschulpa, ktorého porazil aj v prvom kole v Melbourne Parku. "V Monaku som veľa trénoval, chcel som sem prísť a oťukať si kurt. Som šťastný, že som tu dosiahol svoje prvé víťazstvo nad naozaj skvelým tenistom," povedal svetový hráč číslo štyri novinárom a dodal:

"Je trochu iné hrať ako grandslamový šampión, musíte byť pripravení na to, že súperi lepšie poznajú vás aj vaše slabiny, musíte tvrdo pracovať."

Talian sa môže v prípade zisku 12. titulu v Rotterdame vyšplhať na kariérne maximum, ktorým je tretie miesto v rebríčku ATP, no v druhom kole ho čaká náročná skúška proti francúzskemu veteránovi Gaëlovi Monfilsovi.

"Gaël je veľmi nebezpečný súper. Nezáleží na tom, kde s ním hráte. Určite bude miláčikom fanúšikov, ale to je súčasť hry a musíte to akceptovať," povedal o dvojnásobnom rotterdamskom šampiónovi. Najvyššie nasadený hráč vyhral s Monfilsom štyri z piatich zápasov v kariére, ale neberie ho na ľahkú váhu. "Keď hráme, je to vždy veľmi ťažký súboj. Videl som jeho zápas prvého kola, hral naozaj dobre," vysvetlil.