Výborná forma Ostapenkovej pokračuje v Dauhe, Džabúrová stroskotala na prvej súperke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výborná forma Ostapenkovej pokračuje v Dauhe, Džabúrová stroskotala na prvej súperke

Džabúrová sa s Dauhou lúči priskoro.
Džabúrová sa s Dauhou lúči priskoro.Profimedia
Jelena Ostapenková (26) vstúpila do turnaja WTA 1000 v Dauhe víťazne, keď zmietla Ukrajinku Anhelinu Kalininovú (27) 6:0, 6:3 a obhájila vlaňajšie osemfinále. Úspešne tak nadviazala na svoj triumf v Linzi. Postupujú aj bývalá svetová jednotka Naomi Osaková (26) a čerstvá šampiónka z Abú Zabí Jelena Rybakinová (24). Ons Džabúrová (29) nepotvrdila úlohu favoritky a v piatich zápasoch utrpela tretiu prehru v sezóne, keď podľahla Lesji Tsurenkovej (34) 3:6, 2:6.

Ostapenková - Kalininová 6:0, 6:3

Svetová dvanástka Jelena Ostapenková ovládla v úvode sezóny päťstovku v Adelaide a po šiestich rokoch sa vrátila do TOP 10. V Brisbane pridala deblový titul a na Australian Open si zahrala aj finále štvorhry. Neporazená zostala na poslednom turnaji v Linzi a skvelú formu si priniesla aj do Kataru.

V Dauhe, kde si pri svojom debute v roku 2016 zahrala finále, začala suverénnym víťazstvom nad Anhelinou Kalininovou. V prvom sete uštedrila súperke kanára a druhú sadu rozhodla tým, že dvakrát zobrala Ukrajinke podanie a zápas ukončila tromi víťaznými hrami v rade.

Lotyška zostáva neporazená v štrnástich zo šestnástich tohtoročných stretov a pokračuje vo výbornej forme. O tretie tohtoročné štvrťfinále si zahrá s Victoriou Azarenkovou, s ktorou tento rok v oboch prípadoch prehrala.

Džabúrová - Curenková 3:6, 2:6

Ons Džabúrová pricestovala do Dauhy s mizernou tohtoročnou zápasovou bilanciou 2-2. Na Australian Open aj v Abú Zabí skončila na druhej prekážke. Ani v Katare nepredviedla výkon hodný hráčky TOP 10. S Ukrajinkou Lesjou Curenkovou prehrala a dovolila jej ísť do vedenia vo vzájomných dueloch (1-2).

Tunisanka vletela do zápasu a v prvom sete sa rýchlo ujala vedenia 3:1. Potom sa však zrútila a prehrala deväť gemov v rade. Prvý set neustála a v druhom prehrávala už 0:4. Deficit dvoch brejkov sa jej nepodarilo dohnať a prvýkrát v tejto sezóne skončila na prvej súperke.

Osaková - Martičová 6:3, 7:6

Naomi Osaková nadviazala na svoj skalp Caroline Garciovej a prvýkrát v sezóne si pripísala sériu dvoch víťazstiev. Vylepšila si zároveň svoje maximum z Dauhy. Dvadsaťšesťročná Japonka zdolala Chorvátku Petru Martičovú v dvoch setoch a premiérovo po desiatich rokoch oslávila postup do osemfinále. O svoje prvé štvrťfinále od apríla 2022, keď prehrala finále v Miami, sa stretne s Ukrajinkou Curenkovou.

Lin Ču - Rybakinová 2:6, 1:6

Jelena Rybakinová v tejto sezóne nazbierala už dva triumfy na turnajoch WTA 500. V januári sa radovala v Brisbane a minulý týždeň v Abú Zabí, no na ostatných dvoch podujatiach skončila na druhej prekážke. V Dauhe začala svetová štvorka drvivým dvojsetovým víťazstvom nad Číňankou Lin Ču a ujala sa vedenia vo vzájomných stretoch 2-1.

Nasadená trojka rýchlo viedla 3:0 a set uzavrela, keď po druhý raz zobrala Číňanke servis. Rovnaký náskok si kazašská tenistka vypracovala aj v druhom dejstve a svoj 11. zápas, v ktorom získala prvý set, dotiahla do víťazného konca. Nečelila ani jednému brejkbalu. V osemfinále sa stretne s Američankou Navarrovou.