Wawrinkovi nevyšiel návrat do Buenos Aires, ďalšia prehra Runeho s hráčom mimo TOP 50

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Wawrinkovi nevyšiel návrat do Buenos Aires, ďalšia prehra Runeho s hráčom mimo TOP 50
Wawrinka v Buenos Aires skončil.
Wawrinka v Buenos Aires skončil.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 15. februára?

22:12 - Taliansky tenista Jannik Sinner postúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v Rotterdame. Najvyššie nasadený hráč zdolal vo štvrtkovom osemfinále Francúza Gaela Monfilsa 6:3, 3:6 a 6:3.

21:10 - Karolína Plíšková vyradila v Dauhe Japonku Naomi Osakovú v tesných setoch 7:6 (6), 7:6 (5). Svoju neporaziteľnosť natiahla na 9 zápasov a v semifinále nastúpi proti Ige Swiatekovej, dvojnásobnej víťazke turnaja.

18:57 - Svetová jednotka Iga Swiateková prešla v Dauhe cez Bielorusku Viktoriu Azarenkovú hladko 6:4, 6:0. O finále si zahrá s Naomi Osakovou či Karolínou Plíškovou.

17:20 – Kazaška Jelena Rybakinová v Dauhe porazila 6:4, 6:2 Kanaďanku Leylah Fernandezovou, vyhrala siedmi zápas v rade a tohtoročnú bilanciu si vylepšila na 14:2. O tretie finále v tejto sezone si svetová štvorka zahrá s Ruskou Anastasiou Pavljučenkovovou.

15:40 - Anastasia Pavljučenkovová na "tisícke" v katarskej Dauhe porazila 7:5, 6:4 Američanku Danielle Collinsovú, s ktorou si poradila až vo štvrtom vzájomnom stretnutí. Na druhom turnaji po sebe postúpila bez straty setu do semifinále. O prvé finále od Roland Garros 2021 si 32-ročná Ruska zahrá proti Jelene Rybakinovej alebo Leylah Fernandezovej.

15:16 - Marek Gengel po nepodarenom minulom roku a dvoch porážkach v úvode tohtoročnej sezóny vyhral už 12 zápasov v rade. Víťaznú sériu si pripisuje na obľúbených turnajoch ITF v egyptskom Šarm aš-Šajchu, kde dnes porazil 5:7, 6:1, 6:1 Francúza Amauryho Raynela a postúpil do štvrťfinále. V ňom si dvadsaťosemročný Čech zahrá o prekonanie svojej druhej najdlhšej šnúry s japonským mladíkom Reiom Sakamotom.

14:44 - Trápenie Dána Holgera Runeho pokračuje. V druhom kole halového turnaja ATP 500 v Rotterdame siedmy hráč sveta podľahol 4:6, 6:1, 3:6 Alexanderovi Ševčenkovi a už siedmykrát od minuloročného Wimbledonu prehral s hráčom mimo TOP 50. Naopak 23-ročný kazašský tenista ruského pôvodu si pripísal najcennejší skalp kariéry a môže sa tešiť na súboj s Grigorom Dimitrovom, s ktorým si zahrá o svoje druhé a najväčšie semifinále.

14:17 - Barbora Krejčíková sa odhlásila aj z druhej februárovej "tisícky" na Blízkom východe. Po Dauhe sa pre bolesti chrbta nepredstaví ani v Dubaji, kde mala budúci týždeň obhajovať triumf z vlaňajška. Pred rokom oslavovala zisk cennej trofeje po skalpe všetkých troch členiek vtedajšej TOP 3.

13:40 - Bulharský tenista Grigor Dimitrov postúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v Rotterdame. V osemfinále si poradil s Mártonom Fucsovicsom z Maďarska 6:3, 7:5.

08:34 - Najvyššie nasadený Taylor Fritz v Delray Beach zdolal vo svojom úvodnom zápase na domácom betóne Nona Borgesa 7:6 a 6:4 a postúpil do boja o obhajobu titulu.

07:57 - Marcos Giron zdolal Adriana Mannarina druhýkrát v priebehu piatich dní a postúpil medzi najlepších osem v Delray Beach. Štvrtý nasadený Francúz zostal po prehre 0:6, 7:6 a 1:6 na Floride po dvoch rokoch pred bránami štvrťfinále.

07:23 - Návrat Stana Wawrinku do Buenos Aires sa skončil v osemfinále. Švajčiarsky tenista sa na turnaji v argentínskej metropole predstavil prvýkrát po 11 rokoch a nenadviazal na svoju vtedajšiu finálovú účasť po prehre 7:6, 2:6 a 6:7 s Nicolasom Jarrym.

06:55 - Svetová dvadsaťdvojka Francisco Cerúndolo na domácom turnaji v Buenos Aires podľahol krajanovi Facundovi Diazovi Acostovi a predĺžil tak svoj nevydarený vstup do sezóny. Finalista a štvrťfinalista posledných dvoch ročníkov prehral 6:7 a 0:6.