Sinner zostáva tento rok nezdolaný. Po Australian Open dominoval aj v Rotterdame

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner zostáva tento rok nezdolaný. Po Australian Open dominoval aj v Rotterdame

Jannik Sinner vyhral všetkých 11 zápasov v tejto sezóne.
Jannik Sinner vyhral všetkých 11 zápasov v tejto sezóne.Profimedia
Jannik Sinner (22) sa úspešne vrátil do finále halového podujatia ATP 500 v Rotterdame a po triumfe na Australian Open ovládol svoj druhý turnaj v roku 2024. Taliansky tenista získal celkovo 12. titul po víťazstve 7:5, 6:4 nad Austrálčanom Alexom de Minaurom (25), s ktorým vyhral aj šiesty vzájomný zápas. Udržal si tohtoročnú neporaziteľnosť a zabezpečil prvý posun medzi svetovú trojku.

Sinner - de Minaur 7:5, 6:4

Jannik Sinner vlani zaznamenal niekoľko míľnikov a definitívne sa etabloval medzi svetovou špičkou. Oslavoval svoje prvé tituly na turnajoch Masters 1000, vo Wimbledone si prvýkrát zahral v semifinále grandslamového turnaja a na konci sezóny získal dva skalpy Novaka Djokoviča. Prvý mu pomohol dostať sa do finále Turnaja majstrov a druhý doviedol Taliansko k triumfu v Davisovom pohári.

Pred sezónou 2024 bol jedným z hlavných ašpirantov na triumf z Majors a hneď na prvom podujatí naplnil prognózy. Na Australian Open sa stal prvým talianskym šampiónom po finálovom obrate z 0:2 na sety proti Daniilovi Medvedevovi.

Potom si dal o týždeň dlhšiu pauzu ako pôvodne plánoval a vynechal turnaj v Marseille, ale formu z Melbourne nestratil. Na halovej päťstovke v Rotterdame sa prvýkrát v kariére predstavil ako grandslamový víťaz a vo všetkých piatich stretoch potvrdil úlohu favorita.

Dvadsaťdvaročný Talian stratil jediný set v druhom kole s francúzskym veteránom Gaëlom Monfilsom. V nedeľňajšom finále si poradil so svetovou jedenástkou Alexom de Minaurom a úspešne sa vrátil k svojmu neúspechu z minulého roka, keď v boji o titul prehral s Medvedevom.

Sinner sa na dvojsetové víťazstvo proti favorizovanému súperovi poriadne nadrel. V oboch setoch neudržal výhodu brejku, dokonca za stavu 5:4 v úvodnej sade nevyužil pri svojom podaní štyri setbaly. Kľúčové momenty však zvládol lepšie, vyhral 7:5, 6:4 a po viac ako dvoch hodinách boja zvýšil vzájomnú bilanciu na 6-0.

Štatistika súboja.
Štatistika súboja.Flashscore

"Bol to veľmi náročný zápas. Som si istý, že ak bude Alex pokračovať vo výkonoch ako tu v Rotterdame, čoskoro sa dočká ďalšieho titulu," povedal počas slávnostného ceremoniálu Sinner, ktorý vyhral aj svoj 11. zápas v tomto roku a natiahol svoju neporaziteľnosť na 14 zápasov.

Vo svojom 16. finále získal Sinner celkovo dvanásty titul, čo mu zabezpečilo nové kariérne maximum vo svetovom rebríčku. V pondelok sa vyšvihne na 3. miesto pred Medvedeva a za Carlosa Alcaraza a Novaka Djokoviča, na ktorých stráca 1 585 bodov.

De Minaur hral svoje pätnáste finále deň po oslave 25. narodenín a hoci na svoj ôsmy titul nedosiahol, stane sa deviatym hráčom sveta a o jedno miesto si zlepší svoje najlepšie umiestnenie v rebríčku.

Zatiaľ čo Sinner by sa mal v marci opäť predstaviť na podujatiach Masters 1000 v Indian Wells a Miami, jeho súper bude na budúci týždeň obhajovať finále v mexickom Los Cabos.