Kužmová s titulom, Klein v Dauhe do hlavnej nepôjde

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kužmová s titulom, Klein v Dauhe do hlavnej nepôjde
Klein sa v Dauhe do hlavnej časti pavúka nepozrie.
Klein sa v Dauhe do hlavnej časti pavúka nepozrie.TASR/Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 18. februára?

19:00 - Radka Zelníčková síce nepostúpila do finále na turnaji ITF WTT W15 v tuniskom Monastire, keď podľahla Češke Tereze Valentovej, ale s rovnakou hráčkou oslavuje triumf vo štvorhre. Slovensko-český pár si poradil s taliansko-bulharskou dvojicou Raggiová/Vangelová v bitke o titul 6:4, 6:2.

18:13 - V poradí 21. hráčka sveta Caroline Garciová naďalej čaká na svoje prvé víťazstvo od postupu do druhého kola Australian Open. V Dubaji skúsená Francúzka prehrala 6:3, 3:6, 3:6 s americkou tínedžerkou Ashlyn Kuegerovou a utrpela štvrtú prehru v rade.

17:50 - Jannik Sinner sa úspešne vrátil do finále halového podujatia ATP 500 v Rotterdame a po triumfe na Australian Open ovládol svoj druhý turnaj v roku 2024. Taliansky tenista získal celkovo 12. titul po víťazstve 7:5, 6:4 nad Austrálčanom Alexom de Minaurom, s ktorým vyhral aj šiesty vzájomný zápas. Udržal si tohtoročnú neporaziteľnosť a zabezpečil prvý posun medzi svetovú trojku. Čítajte viac.

15:20 - Sloane Stephensová sa po 10 rokoch vrátila na turnaj v Dubaji a na tretí pokus si pripísala premiérové víťazstvo, keď zdolala Francúzku Claru Burelovú 6:4, 1:6, 6:2. V druhom kole vyzve čerstvú šampiónku z Dauhy a svetovú jednotku Igu Swiatekovú (h2h 0:2).

15:06 - Svetová štrnástka Beatriz Haddadová Maiaová končí v prvom kole na treťom z piatich tohtoročných turnajov. V Dubaji rovnako ako pred rokom neudržala vedenie 1:0 na sety, tento rok brazílska favoritka prehrala 6:4, 4:6, 0:6 s Taliankou Jasmin Paoliniovou a vypadla po strate náskoku aj v treťom vzájomnom stretnutí. Teraz dokonca viedla 6:4 a 4:2.

15:00 - Lukáš Klein nepostúpil do hlavnej súťaže na turnaji ATP v katarskej Dauhe. Vo finále kvalifikácie prehral v pozícii nasadenej sedmičky s dvojkou "pavúka" Francúzom Alexandrom Müllerom 4:6, 4:6.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

14:00 - Blízko postupu do finále na podujatí ITF WTT W15 v tuniskom Monastire bola aj ďalšia Slovenka - Radka Zelníčková. Dvadsaťročná Slovenka nestačila v semifinále na stále iba 16-ročný český talent Terezu Valentovú po výsledku 4:6, 1:6.  

13:30 - Katarína Kužmová získala titul vo dvojhre na turnaji ITF WTT W15 v egyptskom Sharm El Sheikhu, informuje Slovenský tenisový zväz. Najvyššie nasadená hráčka si vo finále hladko poradila s dvojkou pavúka Adithyou Karunaratneovou z Hong Kongu a zadolala ju 6:3, 6:1 za 79 minút. Pre dvadsaťdvaročnú rodáčku z Košíc je to šiesty singlový titul na okruhu ITF, prvý v tomto roku.

11:31 - Aryna Sabalenková odohrá budúci týždeň v Dubaji svoj prvý zápas od obhajoby triumfu na Australian Open. Svetová dvojka vstúpi do podujatia WTA 1000 proti neobľúbenej chorvátskej súperke Donne Vekičovej (h2h 2:5), ktorá v úvodnom kole zdolala Číňanku Wang Sin-jü 6:2, 6:4.

10:02 - Minuloročná semifinalistka Markéta Vondroušová vstúpi do turnaja WTA 1000 v Dubaji proti Peyton Stearnsovej (h2h 2:0). Americká tenistka v prvom kole nečakane porazila talentovanú 16-ročnú Rusku Mirru Andrejevovú 6:2, 2:6, 6:1.

09:46 - Magdalena Frechová, 52. hráčka sveta, prehrala pred touto sezónou všetkých 23 zápasov proti hráčkam TOP 20, ale v roku 2024 si už pripísala dve víťazstvá. Po výhre nad Caroline Garciovou na Australian Open si 27-ročná Poľka v 1. kole turnaja WTA 1000 v Dubaji vyšliapla na svetovú devätnástku Jekaterinu Alexandrovovú, ktorú zdolala 7:6, 6:3. Vyhrala tak tretí z posledných štyroch vzájomných duelov a nadviazala na dve víťazstvá z kvalifikácie.

09:27 - Tatjana Mariová sa po dvoch debakloch v predchádzajúcich desiatich dňoch dočkala suverénneho víťazstva. Tridsaťšesťročná Nemka na úvod turnaja WTA 1000 v Dubaji zmietla z kurtu Francúzku Varvaru Gračevovú 6:2, 6:1 a pripísala si piaty úspešný vstup prienik z prvého kola zo šiestich podujatí sezóny. O prelomenie svojho tohtosezónneho maxima bude hrať s víťazkou ukrajinského derby medzi Elinou Svitolinovou a Angelinou Kalininovou.

09:00 - Lukáš Klein od 13:30 zabojuje vo finále kvalifikácie turnaja ATP 250 v katarskej Dauhe s dvojkou pavúka Alexandrem Mullerom z Francúzska. Pre dvojicu pôjde o prvý vzájomný súboj, pričom Slovákovi patrí v rebríčku ATP 140. pozícia, papierovým favoritom je Muller (73. priečka).

07:30 - Američan Taylor Fritz zdolal na turnaji v Delray Beach svojho krajana Marcosa Girona v dvoch setoch 7:6 a 6:2 a vyhral štvrtý z piatich vzájomných zápasov. Fritzovi výrazne pomohlo 10 es, pričom premenil štyri z 15 brejkbalov. Giron sa po finálovom vystúpení v Dallase a semifinále v Delray Beach vyšvihne v novom týždni na 44. miesto v rebríčku ATP, čo je jeho kariérne maximum. Fritz si v nedeľu zahrá finále proti ďalšiemu Američanovi Tommymu Paulovi.

00:10 - Carlos Alcaraz neukončil svoje čakanie na titul na antuke v Buenos Aires. Španielsky obhajca titulu prehral v semifinále s Nicolásom Jarrym v dvoch setoch 6:7, 3:6. Čiľan si pripísal prvý skalp svetovej dvojky a postúpil do svojho prvého finále od mája minulého roka. Čítajte viac.

00:05 - Alex Molčan nezvládol úlohu siedmeho nasadeného v kvalifikácii na turnaj ATP v brazílskom Rio de Janeiro, keď v semifinále podľahol domácemu Felipemu Meligenimu Alvesovi za 68 minút hladko 2:6, 3:6.