Sinner obhájil finále v Rotterdame a tento rok ešte neprehral, prekaziť to chce de Minaur

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sinner obhájil finále v Rotterdame a tento rok ešte neprehral, prekaziť to chce de Minaur
Sinner v Rotterdame obhájil svoje finále.
Sinner v Rotterdame obhájil svoje finále.Profimedia
Jannik Sinner (22) - šampión nedávneho Australian Open - zopakoval minuloročné finále v Rotterdame a tento rok je zatiaľ neporazený. V semifinále druhý rok po sebe zdolal domáceho Tallona Griekspoora (27) 6:2, 6:4. V zápase o titul sa svetová štvorka stretne s Austrálčanom Alexom de Minaurom (25), ktorý odplatil minuloročnú prehru Grigorovi Dimitrovovi (32).

Sinner - Griekspoor 6:2, 6:4

Sinner zažíva od minulého leta najlepšie obdobie kariéry. Taliansky mladík prvýkrát triumfoval na Masters, zahral si vo finále Turnaja majstrov, doviedol svoju krajinu k prvenstvu v Davisovom pohári a na nedávnom Australian Open získal svoj premiérový grandslamový vavrín. Naďalej sa mu darí v Rotterdame, kde si po roku opäť zahrá o titul.

V tejto sezóne je aktuálna svetová štvorka stále neporazená. V Holandsku natiahol svoju aktuálnu neporaziteľnosť už na 14 duelov. Na ceste do finále si poradil s domácim reprezentantom Botice van de Zandschulpom, potom stratil set s veteránom Gaëlom Monfilsom a vo štvrťfinále mu za stavu 7:6, 1:1 skrečoval bývalý tretí hráč sveta Milos Raonic, ktorý v posledných rokoch neustále bojuje so zraneniami. V semifinále si poradil s ďalším domácim hráčom Tallonom Griekspoorom, s ktorým sa v rovnakej fáze turnaja stretol aj vlani a aj ich tretí vzájomný zápas vyhral bez straty setu.

Talian zobral súperovi podanie hneď v prvom geme, keď Griekspoor poslal loptičku do pásky, a za stavu 3:1 Sinner pridal ďalší brejk. V šiestej hre odvrátil jediné dva brejkbaly súpera a hladko získal set.

Druhý set bol oveľa vyrovnanejší. Obaja hráči si držali svoje servisy, hoci Sinner musel počas setu zmazať tri brejkbaly. V deviatom geme zobral domácemu hráčovi podanie čistou hrou a potom duel ukončil bez väčších komplikácií.

V holandskej hale obhájil minuloročnú finálovú účasť a v prípade triumfu by si vylepšil svoje rebríčkové postavenie, keďže by z tretieho miesta zosadil Daniila Medvedeva.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Dimitrov - de Minaur 3:6, 4:6

Alex de Minaur zažiaril na začiatku sezóny na United Cupe, kde zdolal Taylora Fritza, Novaka Djokoviča aj Alexandra Zvereva a potvrdil, že od začiatku minulej sezóny sa mu v súbojoch s hráčmi TOP 10 darí oveľa viac. Ďalší skalp takto vysoko postavených súperov slávil v piatok v Rotterdame proti Andrejovi Rubľovovi, ktorého v holandskej metropole zdolal aj vlani, keď vo štvrťfinále skončil práve s Grigorom Dimitrovom po dvoch nevyužitých mečbaloch v tajbrejku rozhodujúceho setu.

Tento rok sa stretli pred bránami finále. Piate vzájomné meranie síl začal lepšie Austrálčan, ktorý hneď v prvom geme zobral Dimitrovovi podanie, náskok brejku si udržal až do konca setu a po zisku tretieho setbalu získal prvý set.

De Minaur začal druhý set rovnako a opäť sa ujal vedenia 2:0. V deviatom geme uchmatol súperovi po tretí raz podanie a v deň svojich narodenín odplatil Bulharovi minuloročnú prehru.

De Minaur sa proti Bulharovi ujal vedenia vo vzájomnej bilancii a postúpil do svojho prvého finále v tejto sezóne. Zároveň si zabezpečil, že sa v pondelok stane svetovou deviatkou a vylepší si svoje rebríčkové postavenie. Vo svojom celkovo 15. finále a prvom od augusta bude hrať s Jannikom Sinnerom.

Dimitrov sa dostal do finále na posledných troch turnajoch ATP a v januári v Brisbane ukončil čakanie na prvý triumf od Turnaja majstrov 2017. V Rotterdame ho od zopakovania finále z roku 2018 delilo jedno víťazstvo a zároveň nevyužil šancu stať sa opäť hráčom TOP 10.

Výsledky turnaja ATP 500 v Rotterdame