Som ďaleko od svojej skutočnej úrovne, myslí si Alcaraz po turnaji v Buenos Aires

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Som ďaleko od svojej skutočnej úrovne, myslí si Alcaraz po turnaji v Buenos Aires
Alcaraz čaká na trofej od Wimbledonu 2023.
Alcaraz čaká na trofej od Wimbledonu 2023.AFP
Carlos Alcaraz (20) v sobotu prehral v semifinále turnaja ATP v Buenos Aires s Nicolasom Jarrym (28) a nemohol tak obhájiť minuloročné prvenstvo. Po vypadnutí priznal, že porážku neniesol ľahko a od ideálnej formy ho delí značný kus cesty.

Prekvapivá prehra obhajcu titulu v priamom súboji s Čiľanom prišla na prvom turnaji Španiela od jeho neúspechu vo štvrťfinále Australian Open. Dvojnásobný grandslamový šampión Alcaraz dúfal, že sa dostane do svojho prvého finále od augustového vypadnutia s Novakom Djokovičom na Cincinnati Masters a získa prvý titul od Wimbledonu v júli minulého roka.

"Je to pre mňa ťažká prehra. Veľmi to bolí. Je veľa vecí, ktoré treba zlepšiť. Hral som dobrý tenis, ale som ďaleko od svojej skutočnej úrovne."

Alcaraz v druhom sete na antuke v Buenos Aires prelomil Jarryho servis, ale o túto výhodu okamžite prišiel a po tom, ako súper v ôsmom geme získal rozhodujúci brejk, už nebolo cesty späť. "Bol to komplikovaný turnaj, prvý na antuke po dlhom čase. Nevyužil som príležitosti, ktoré som mal, nehral som dobre v tajbrejku a prejavilo sa to."

Premožiteľ španielskeho mladíka, 21. hráč svetového rebríčka, sa v nedeľňajšom finále stretol s argentínskou divokou kartou Facundom Díazom Acostom, ktorému napokon podľahol 3:6 a 4:6.