NHL roztiahla svoju zámorskú oponu. Černák s prehrou, dráma v Los Angeles

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

NHL roztiahla svoju zámorskú oponu. Černák s prehrou, dráma v Los Angeles

Tampa nezvládla vstup do sezóny.
Tampa nezvládla vstup do sezóny.Profimedia
V poradí 106. ročník hokejovej NHL odštartoval v Severnej Amerike zápasom v New Yorku, kde domáci Rangers zdolali Tampu Bay 3:1. Dvomi gólmi zariadil víťazstvo švédsky útočník Mika Zibanejad (29).

výsledky NHL:

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 3:1 (0:0, 1:1, 2:1)

V Madison Square Garden sa predstavil aj slovenský obranca Erik Černák a postaral sa o prvé vylúčenie sezóny, za Lightning odohral 19 minút bez bodového zisku.

V repríze minulosezónneho finále Východnej konferencie mali navrch domáci Rangers, ktorých podržal brankár Igor Šesťorkin. Úradujúci držiteľ Vezinovej trofeje sa blysol 26 úspešnými zákrokmi. Slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý v lete podpísal s New Yorkom ako voľný hráč ročný kontrakt, sledoval jeho výkon zo striedačky.

Prvým vylúčeným hráčom sa stal Černák, v 17. minúte putoval na trestnú lavicu za držanie, jeho faul domáci nepotrestali. Skóre otvoril až v 24. minúte Zibanejad, a to vo vlastnom oslabení.

V polovici duelu vyrovnal v presilovke Steven Stamkos, no v 46. minúte druhýkrát gólovo udrel švédsky center domácich. Rovnako využil početnú výhodu a poslal svoj tím druhýkrát do vedenia. Triumf Rangers poistil v 51. minúte Barclay Goodrow. Obranca Jacob Trouba, ktorý odohral prvý zápas v pozícii kapitána newyorského tímu, si pripísal asistenciu.

Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 1:1 (1:0, 0:1, 2:3)

Druhý zámorský duel sa odohral bez účasti slovenského hokejistu. Všetko nasvedčovalo tomu, že stretnutie bude hľadať svojho víťaza až v predĺžení. Túto možnosť ale 24 sekúnd pred záverečným hvizdom odmietol hosťujúci útočník Mark Stone. Kapitán domácich Vegas neskorým presným zásahom zabezpečil svojmu celku prvé tri body ročníka.