Nič nie je nemožné, hlási po postupe do štvrťfinále Pioli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nič nie je nemožné, hlási po postupe do štvrťfinále Pioli

Stefano Pioli so svojim zverencom Kalulum.
Stefano Pioli so svojim zverencom Kalulum.Reuters
Tréner Stefano Pioli (57) po stredajšom postupe cez Tottenham vyhlásil, že AC Miláno si môže dovoliť v Lige majstrov snívať. Taliansky celok sa do najprestížnejšej klubovej súťaže vrátil prvýkrát od roku 2012.

Miláno si po bezgólovej remíze v mrazivej londýnskej noci pripísalo celkové víťazstvo 1:0. O štvrťfinále rozhodli v prvom domácom vystúpení, keď sa presadil Díaz.

"Mám rád, keď si môžem myslieť, že v športe nie je nič nemožné. Samozrejme, v Európe zostávajú len tí najlepší a každé kolo je čoraz ťažšie. Som si istý, že všetky európske skúsenosti, najmä tie negatívne, nám pomôžu dostať sa o úroveň vyššie," zdôraznil na pozápasovej tlačovej konferencii Stefano Pioli.

Štatistický pohľad na osemfinálovú odvetu.
Štatistický pohľad na osemfinálovú odvetu.Flashscore

Talianskemu klubu sa podarilo zvrátiť nevydarený začiatok roka v Serii A, kde im patrí piata priečka s rovnakým počtom bodov, ako nazbieral AS Rím. Rimania sú štvrtí, teda na mieste, ktoré zaručuje Ligu majstrov v budúcej sezóne.

"Hrať v Champions League je úžasné a potešujúce. Dôležité pre Miláno. Buď ju vyhráme, čo nie je ľahké, alebo sa pokúsime do nej kvalifikovať tým, že v domácej súťaži skončíme v najlepšej štvorke," pokračoval 57-ročný Pioli.

AC si rezervovalo miesto v najlepšej osmičke mužstiev spolu s Chelsea, Bayernom a Benficou. O zvyšných štyroch kluboch sa rozhodne budúci týždeň. 

"Nastúpime proti veľkému súperovi, ale Tottenham k nim taktiež patrí. Je fajn snívať. Teraz sa musíme sústrediť na Serie A, kde je potrebné, aby sme dohnali stratené body," uzavrel lodivod.

Štvrťfinálový žreb je na programe 17. marca.