Nitra s novým útočníkom, Michalovce sa posilnili v bránkovisku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nitra s novým útočníkom, Michalovce sa posilnili v bránkovisku

Košarišťan sa po Košiciach presúva do Michaloviec.
Košarišťan sa po Košiciach presúva do Michaloviec.Profimedia
Do kádra hokejistov HK Nitra pribudol 23-ročný kanadský útočník Jacob Elmer. Naopak, Michalovce posilnil brankár Andrej Košarišťan sa stal novou posilou HK Dukla Ingema Michalovce

Elmer s premiérou v dohrávke

Premiéru v novom pôsobisku absolvuje už v utorkovej domácej dohrávke 17. kola Tipos extraligy proti HC Slovan Bratislava. Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke. Elmerova doterajšia kariéra sa odvíjala v nižších zámorských súťažiach AHL a ECHL.

Ročník odštartoval začal v Greenville Swamp Rabbits (ECHL), za ktorý nastúpil do šiestich zápasov s bilanciou 0+2. V ročníku 2021/2022 odohral 10 zápasov v AHL vo farbách Hartford Wolf Pack, v ktorých získal jednu asistenciu. Väčšiu časť sezóny strávil v ECHL. V drese Jacksonville Icemen v nej odohral 52 stretnutí s bilanciou 18 gólov a 14 asistencií.

Košarišťan zostáva na východe

Sezónu 2022/2023 začal v HC Košice, no koncom októbra sa s klubom dohodol na ukončení spolupráce. V Michalovciach rozšíri brankársky tím, v ktorom sú okrem jeho bývalého spoluhráča z Košíc Stanislava Škorvánka aj Tomáš Vošvrda a Jakub Hrubovský.

Pre 28-ročného brankára sú Michalovce šieste pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. Okrem Košíc už pôsobil aj v Banskej Bystrici, Piešťanoch, Nových Zámkoch a Liptovskom Mikuláši.

Fereta sa vracia do Slovana

Dvadsaťtriročný obranca sa vrátil k "belasým" po štyroch sezónach, počas ktorých pôsobil v Liptovskom Mikuláši, Skalici, Nových Zámkoch a Bratislava Capitals. Prebiehajúcu sezónu odštartoval v drese Humenného v SHL, kde odohral 15 zápasov a nazbieral šesť bodov (1+5).

Do Slovana prišiel vystužiť obranu, ktorú v prebiehajúcom ročníku trápia viaceré zranenia. V zostave by sa mal ukázať už v utorkovom zápase proti Nitre.

"Hráča sme pozorovali dlhšiu dobu s výhľadom pre širší káder v prebiehajúcej sezóne a rovnako aj potenciálne pre budúcnosť. Samuel je typ defenzívneho beka s dobrým hokejovým myslením, pozičnou hrou a solídnym korčuľovaním. Do zostavy navyše získavame stále mladého hráča vo veku 23 rokov, no so skúsenosťami v extralige, kde odohral už vyše 140 zápasov," povedal športový riaditeľ Oto Haščák.