Nitru posilnili Baláž a prvý podpísaný hráč histórie Vegas, Dukla prepustila trénera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nitru posilnili Baláž a prvý podpísaný hráč histórie Vegas, Dukla prepustila trénera

Tom Coolen už nie je trénerom Michaloviec.
Tom Coolen už nie je trénerom Michaloviec.TASR
Do kádra HK Nitra pribudli dvaja útočníci Jozef Baláž (23) a Kanaďan Reid Duke (26). Tom Coolen (68) bol odvolaný z pozície hlavného trénera HK Dukla Ingema Michalovce.

Duke absolvoval celú doterajšiu kariéru v zámorí, v uplynulých piatich sezónach pôsobil v AHL. Odohral v nej celkovo 165 zápasov, v ktorých nazbieral 49 kanadských bodov (25+24) a 151 trestných minút.

"Nebolo jednoduché dostať ho k nám. Veríme, že mu Nitra sadne a pomôže nám dostať sa vyššie. Je to dôrazný typ centra so šikovnými rukami, ktorého sme sledovali a dobré referencie nám dodal aj obranca Macoy Erkamps, ktorý s ním pôsobil ešte v kanadských juniorkách," uviedol riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik.

Reid Duke bol prvým podpísaným hráčom v histórii klubu Vegas Golden Knights.

Baláž absolvoval v Nitre vydarenú sezónu 2021/2022, v ktorej sa s tímom dostal do extraligového finále a zároveň sa premiérovo dostal aj do reprezentácie. V 62 extraligových zápasoch nazbieral 39 bodov. Následne zamieril do Karlových Varov, ale v tíme českého extraligistu nemal dostatok priestoru. V 13 zápasoch zápasoch strelil dva góly.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo dotiahnuť príchod týchto dvoch útočníkov. Pracovali sme na tom už dlhšie. Vyšlo to tak, že prichádzajú v situácii, keď odišiel Aďo Holešinský, nebol to zámer. Jozefa dobre poznáme a tešíme sa z jeho návratu,“ dodal Kováčik.

Vedenie hokejového klubu HK Dukla Ingema Michalovce odvolalo z funkcie hlavného trénera Toma Coolena. Tím dočasne povedú jeho asistenti Peter Kudelka a Dušan Devečka. Klub pracuje na angažovaní nového kormidelníka.

Coolen prišiel do Michaloviec pred sezónou 2022/2023, keď nahradil Tomeka Valtonena. So svojimi zverencami mal po 14 zápasoch bilanciu šesť víťazstiev a osem prehier. Tím figuroval na 5. mieste so ziskom 20 bodov. Mužstvu nevyšiel úvod do sezóny, keď prehralo v štyroch úvodných zápasoch.

Následne striedalo prehry s víťazstvami a nedokázalo ani raz zvíťaziť v dvoch stretnutiach po sebe. V uplynulom zápase Michalovce zvíťazili na ľade tabuľkového suseda Spišskej Novej Vsi 4:1. Pre Coolena bol angažmán v Michalovciach prvý v slovenskej extralige.

Ide o druhú trénerskú zmenu v prebiehajúcej extraligovej sezóne. K prvej sa 10. októbra odhodlali v Banskej Bystrici, ktorej tím po ukončení spolupráce s Fínom Anttim Karhulom prevzal jeho dovtedajší asistent Rudolf Jendek.