Nový termín je známy. Fury a Usyk budú boxovať 18. mája

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nový termín je známy. Fury a Usyk budú boxovať 18. mája
Fury a Usyk sa stretnú v unifikačnom zápase 18. mája
Fury a Usyk sa stretnú v unifikačnom zápase 18. májaReuters
Zjednocovací zápas o titul majstra sveta v ťažkej váhe medzi Tysonom Furym (35) a Oleksandrom Usykom (37) sa namiesto pôvodného termínu 17. februára uskutoční 18. mája v Rijáde. Oznámil to promotér Queensberry, pričom obaja boxeri súhlasili s novým termínom.

Zápas bol odložený v piatok, keď Fury uviedol, že počas sparingu utrpel tržnú ranu nad pravým okom. "Nikdy predtým sa mi to počas sparingu nestalo. Všetko je raz prvýkrát," komentoval excentrický Brit svoje zranenie, ktoré si vyžiadalo jedenásť stehov.

Tridsaťpäťročný Fury je šampiónom organizácie WBC, zatiaľ čo o rok a pol starší Ukrajinec Usyk vlastní majstrovské opasky organizácií WBA, WBO a IBF. Víťaz ich duelu bude korunovaný za prvého absolútneho majstra sveta v ťažkej váhe v ére štyroch opaskov. Posledným absolútnym šampiónom bol Brit Lennox Lewis, ktorý získal opasky organizácií WBC, WBA a IBF v roku 1999.

O zjednocujúcom zápase sa diskutuje už dlho. Fury a Usyk mali boxovať vlani v apríli vo Wembley, ale ich promotéri sa nakoniec nedohodli na podmienkach. Fury od roku 2008, keď sa stal profesionálom, vyhral 34 zápasov a raz remizoval. Usyk vyhral všetkých 21 zápasov v profesionálnom ringu.