Tržná rana nad okom. Furyho zranenie prekazilo zjednocovací zápas o titul s Usykom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tržná rana nad okom. Furyho zranenie prekazilo zjednocovací zápas o titul s Usykom
Veľkolepý zápas sa odkladá.
Veľkolepý zápas sa odkladá.Profimedia
Zjednocovací zápas o titul majstra sveta v ťažkej váhe medzi Tysonom Furym (35) a Oleksandrom Usykom (37) sa 17. februára v Rijáde neuskutoční pre zranenie britského boxera. Fury v piatok oznámil, že počas prípravy utrpel tržnú ranu nad pravým okom.

Tridsaťpäťročný Brit je šampiónom organizácie WBC, zatiaľ čo o rok a pol starší Ukrajinec Usyk vlastní majstrovské opasky organizácií WBA, WBO a IBF. Očakáva sa, že víťaz ich duelu bude korunovaný prvým absolútnym majstrom sveta v ťažkej váhe v ére štyroch opaskov. Posledným absolútnym šampiónom bol Brit Lennox Lewis, ktorý získal opasky organizácií WBC, WBA a IBF v roku 1999.

"Som absolútne zničený. Tak dlho som sa pripravoval na tento zápas a bol vo fantastickej forme. Je mi ľúto všetkých zúčastnených," uviedol Fury vo vyhlásení. Podľa jeho promotéra sa ešte musí od lekárov dozvedieť, ako dlho sa bude rana hojiť.

O zjednocujúcom zápase sa hovorí už dlho. Fury a Usyk mali boxovať vlani v apríli vo Wembley, ale ich promotéri sa nakoniec nedohodli na podmienkach. Brit od roku 2008, keď sa stal profesionálom, vyhral 34 zápasov a raz remizoval. Ukrajinec vyhral všetkých 21 zápasov v profesionálnom ringu.