O finálovú miestenku na Turnaji majsteriek zabojuje aj Sabalenková

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O finálovú miestenku na Turnaji majsteriek zabojuje aj Sabalenková

Turnaj majsteriek pozná už tri postupujúce.
Turnaj majsteriek pozná už tri postupujúce.Profimedia
BIeloruská tenistka Aryna Sabalenková (24) postúpila zo skupiny Turnaja majsteriek a spolu s Mariou Sakkariovou (27) smerujú v texaskom Fort Worthe do semifinále.

Bieloruská svetová sedmička začala svižne, získala náskok 5:2. Pegulová potom odvrátila štyri setbaly a vrátila sa do zápasu, ale Sabalenková v ďalšom geme prelomila set a ukončila ho.

Podarilo sa jej uspieť aj v nasledujúcom dejstve a do semifinále postúpila z druhého miesta. Sabalenková už vie, že najbližšie bude čeliť poľskej svetovej jednotke Ige Swiatekovej.

"Je to úžasná hráčka a dnes ma prinútila poriadne zabrať. Teším sa, že som bola od začiatku do konca naozaj sústredená a dokázala som tento zápas ukončiť v dvoch setoch," vyjadrila sa na margo Američanky a svojho výkonu šťastná postupujúca.

V druhom dueli sa Sakkariovej podaril vstup do stretnutia so Jabeurovou a na ceste za ziskom prvého setu stratila iba dve hry. V druhom dejstve grécka svetová päťka skorým brejkom nadobudla náskok 3:1. Od tohto momentu si strážila ďalší víťazný zápis a do boja o finále prešla bez straty jediného setu.

"Verím si, na kurte som jednoducho nebojácna a užívam si to tu. Za mojou hrou sa neskrýva žiadne tajomstvo. Myslím si, že už bolo načase, aby som opäť začala hrať dobre a som veľmi šťastná, že sa to tu skutočne deje," uviedla suverénna víťazka skupiny Nany Richeyovej, ktorá si na meno semifinálovej vyzývateľky ešte musí počkať.

Fort Worth - WTA Turnaj majsteriek, dvojhra:

Skupina Nancy Richeyovej:

Jessica Pegulová - Aryna Sabalenková 3:6, 5:7

Ons Jabeurová - Maria Sakkariová 2:6, 3:6