Turnaj majsteriek spoznal druhú semifinalistku, postúpila svetová jednotka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Turnaj majsteriek spoznal druhú semifinalistku, postúpila svetová jednotka

Poľka ešte neprehrala ani set.
Poľka ešte neprehrala ani set.Profimedia
Iga Swiateková (21) sa predstaví v semifinále Turnaja majsteriek v texaskom Fort Worthe. Daria Kasatkinová (26) na koncoročnom turnaji zdolala Američanku Coco Gauffovú (18) a udržala si šancu na postup.

Swiateková, ktorá si v tohtoročnej edícii po víťazstve nad Caroline Garciovou vylepšila skupinovú bilanciu na 2:0, postupuje ako víťazka svojej skupiny, zatiaľ čo Gauffová sa už nemôže kvalifikovať do semifinále.

Američanka začala zápas razantne a dostala sa do vedenia 4:1. Následne Kasatkinová zabojovala a vyrovnala stav prvého setu na 5:5. Úvodné dejstvo smerovalo až do tajbrejku, ktorý vyhrala Ruska.

Debutantka na turnaji pokračovala v tlaku aj v druhom sete, vymenila si s Gauffovou niekoľko brejkov, dostala sa do vedenia 4:2 a o niekoľko gemov neskôr podávala na víťazstvo v zápase.

"Vyhrať prvýkrát na Turnaji majsteriek je neuveriteľný pocit. Nie je ľahké zvládať nervy a ja to cítim. Dúfam, že v ďalšom zápase sa mi podarí postúpiť do semifinále,“ uviedla šťastná víťazka duelu.

Pre Swiatekovú, ktorá má na konte tri grandslamové tituly, znamenalo víťazstvo nad Garciovou istú mieru odplaty Francúzke po tom, ako jej v júli podľahla vo štvrťfinále na Poland Open.

Garciová sa snažila využívať agresívne postavenie na kurte, aby súperku vyviedla z miery a často returnovala podania zo základnej čiary, ale Swiateková bola na taktiku Francúzky pripravená. Dvadsaťjedenročná Poľka si pomerne ľahko poradila so súperkou a zápas ukončila štýlovým esom.

"Áno, vyvíjala veľký tlak a loptičky odvracala vysokou rýchlosťou, takže som ich potrebovala vrátiť a trafiť ešte lepšie. Bola som na to pripravená. S trénerom sme mali naozaj dobrú taktiku a dodali mi vieru, že môžem dominovať, aj keď ona hrá veľmi, veľmi dobre." povedala Swiateková počas rozhovoru na kurte.

Fort Worth - WTA Turnaj majsteriek, dvojhra:

Skupina Tracy Austinovej:

Iga Swiateková - Caroline Garciová 6:3, 6:2

Skupina Nancy Richeyovej:

Coco Gauffová - Daria Kasatkinová 6:7 (6), 3:6