Odveta ako hrom! Rivalita Kincla a Vémolu napíše ďalšiu kapitolu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Odveta ako hrom! Rivalita Kincla a Vémolu napíše ďalšiu kapitolu
Hlavní aktéri odvety si už niekoľko rokov nevedia prísť na meno.
Hlavní aktéri odvety si už niekoľko rokov nevedia prísť na meno.Oktagon MMA
Karlos Vémola a Patrik Kincl patria medzi najvýraznejšie osobnosti československej MMA scény. Oboch rivalov spája okrem spoločnej histórie aj fakt, že momentálne kraľujú dvom divíziám organizácie Oktagon MMA. 30. decembra sa pražská O2 arena stane dejiskom ich odvetného zápasu, na ktorý sme dlho čakali.

Kincl je šampiónom strednej váhy, zatiaľ čo Vémola nedávno vybojoval titul vo váhe poloťažkej. Na turnaji s poradovým číslom 38 sa stretnú v odvete, ktorú z hľadiska očakávaní môže prekonať už len ďalší súboj "Terminátora" s Attilom Véghom. Ako však rivalita Vémolu a Kincla vznikla?

Z kamarátov nepriatelia

Hoci si dvaja kohúti na jednom smetisku už nejaký čas nevedia prísť na meno, v minulosti boli ich vzťahy iné. Kincl dokonca cestoval za Vémolom do Londýna, trénoval s ním a spoločne sa zúčastňovali rôznych kempov. O turbulentnom vzťahu dvojice hovoril v jednom zo svojich živých vysielaní aj slovenský bojovník Samuel "Pirát" Krištofič, ktorý má s dvojicou napäté vzťahy.

"Kincl hovorí o tom, akí sú nepriatelia, ale vždy to tak nebolo. Pamätám si, ako sa obaja navážali do mňa a Gábora (Borárosa - pozn.). Patrik vtedy navštevoval Vémolu v Anglicku. Býval u neho, jedol mu z chladičky a potom zacítil, že sa môže zviezť na jeho chrbte, tak ho začal vyzývať.“

Za nezmieriteľnú rivalitu môže video, v ktorom sa Vémola nechal počuť, že plánuje ovládnuť viacero váhových kategórií, dokonca aj tú do 77 kg, v ktorej v tom čase kraľoval práve Kincl. Ten si vyjadrenie kamaráta vzal k srdcu a vyzval ho na súboj. Duel sa mal pôvodne uskutočniť vo welterovej kategórii, napokon išlo o strednú váhu.

"V tom videu nepadli mená mojich kamarátov. Útočil som na všetky váhy, 77 aj 84, v ktorej aktuálne dominuje Mach Muradov, môj priateľ z tréningov. Nenapadlo by mi, že by do toho nejako ostro vstupoval, maximálne by sme sa na tom zasmiali. Vo videu som skôr narážal na Viktora Peštu. To, že sa ozval Patrik, ma pomerne zaskočilo, ale dostane to, čo bude chcieť," vyjadril sa vtedy prekvapený Vémola.

Rozhodli body

Meranie síl dvoch gladiátorov pútalo pozornosť už v júni 2018. Duel sa uskutočnil na jedenástom turnaji dnes už zaniknutej organizácie XFN. Diváci videli strhujúci zápas, ktorý ovládol Vémola jasne na body, hoci sa v treťom kole ocitol v problémoch. Kincl musel odzápasiť značnú časť súboja so zraneným okom a prehra mu nedala spávať. Na konci tohto roka bude mať jedinečnú šancu zahnať starých démonov do kúta.

Za štyri roky prešli títo bojovníci dlhou cestou. Vémola absolvoval trinásť zápasov, Kincl osem. Obaja prehrali len raz.  

"Bude to pre mňa osobné, budem musieť udržať nervy na uzde. Bola doba, keď som odvetu pustil z hlavy a nedúfal som, že sa jej dočkám. Bude to veľké," tvrdí Kincl, ktorý bude v očakávanom zápase obhajovať svoj titul v strednej váhe. Vémola už predtým ohlásil útok na viacero opaskov.