Okuliar je späť v zostave Hradca a zostrelil majstra. Je to dôležitý týždeň, prízvukuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Okuliar je späť v zostave Hradca a zostrelil majstra. Je to dôležitý týždeň, prízvukuje

Oliver Okuliar prekonáva brankára Mazanca.
Oliver Okuliar prekonáva brankára Mazanca.Profimedia
Naposledy nastúpil slovenský útočník Oliver Okuliar (22) za hokejistov Hradca Králové začiatkom januára, keď sa v súboji s Třincom zranil. Do zostavy sa vrátil o šesť týždňov neskôr v dohrávke proti rovnakému súperovi. A hneď ju rozhodol zlomovým gólom i asistenciou na víťazný zásah.

Okuliarovi sa v decembri darilo. Formu mu ukončilo zranenie po faule Daniela Voženílka. Prežil obtiažny návrat. "Prvá tretina bola pre mňa náročná. Bol som zavarený. Zápasy sú úplne niečo iné než tréningy. V prostrednej časti som sa trochu oťukal, no stále to nebolo ono," zhodnotil sebakriticky svoj výkon po odmlke.

Stretnutie preňho malo šťastný koniec. Dlho nerozhodný stav 2:2 zlomil v 47. minúte využitou presilovou hrou. O tri minúty neskôr navyše asistoval pri góle Mareka Zacharu. Oceliari v závere len znížili a Mountfield si výhru postrážil. Bola pre neho šiestou v rade. "Víťazstvo som si prial, že som k nemu pomohol gólom, to je iba plus," nadviazal Okuliar.

Práve proti súperovi, ktorý ho po novom roku vyradil z hry, mal úspech pre slovenského útočníka o niečo špeciálnejšiu príchuť. "Nechcem to rozoberať. Stalo sa, čo sa stalo," odmietol, že by proti Třincu nastúpil s vyššou motiváciou.

Duel vyšiel nielen jemu, ale aj ďalším dvom útočníkom, ktorí sa do hradeckej zostavy vrátili z maródky. Skórovali Zachar a tiež Radek Pilař"Možno je to falošná forma," zasmial sa Okuliar. "Bohvie, ako to bude vyzerať v stredu. Budem sa snažiť pracovovať pre tím a nezáleží na tom, kto dá góly," uisťuje pred bitkou s Litvínovom.

Hokejisti Mountfieldu sa vďaka výhre posunuli pred Liberec a na štvrtý Třinec strácajú už iba bod. Situáciu majú vo svojich rukách, pretože v piatok ich čaká na ľade Oceliarov ešte jedno zápolenie. Môžu ich tak predbehnúť. Na priamy postup do štvrťfinále ale mieri aj Liberec. Bez šance nie sú Olomouc či Plzeň.

Mountfield - Třinec 4:3

"Podľa mňa sme rovnako blízko, ako ďaleko. Ideme zápas po zápase. Hráme na štyri päťky a každý vie, čo má robiť. Pracujeme," zdôraznil Okuliar. "Je to dôležitý týždeň. Sme na jeho začiatku a musíme pokračovať v našej práci," uzavrel po cennom víťazstve s obhajcom titulu.

Tabuľka českej Extraligy.
Tabuľka českej Extraligy.Flashscore