One man show Haalanda. Piatimi gólmi vystrieľal City štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
One man show Haalanda. Piatimi gólmi vystrieľal City štvrťfinále
One man show Haalanda. Oslava piateho zásahu do siete Lipska.
One man show Haalanda. Oslava piateho zásahu do siete Lipska.Profimedia
Po prvom vzájomnom dueli si futbalisti Lipska na favorita z Manchestru verili. Ich nádej zhasla prakticky už po prvom dejstve, v ktorom strelil hetrik Erling Haaland (22). Po zmene strán pridal ďalšie dva góly. S jedným na neho nadviazal İlkay Gündoğan (32). City si štvrťfinále zabezpečilo hladko.

Manchester City - RB Lipsko 7:0 (3:0)

Góly: 22., 24., 45+2., 54., 57. Haaland, 49. Gündoğan, 90+1. De Bruyne 

Domáci mohli viesť od jedenástej minúty a nakloniť misky váh na svoju stranu. Za obranu si nabehol Haaland, stopér Gvardiol jeho rýchlosti nestíhal. Útočník v nájazde zoči-voči Blaswichovi neuspel. V dvadsiatej minúte zahral rukou hosťujúci Henrichs po hlavičke Rodriho. Hlavný arbiter si situáciu skontroloval cez systém VAR a ukázal na biely bod. Loptu naň si postavil Haaland. Blaswich síce vystihol smer, ale nórsky kanonier mieril prudko po zemi k ľavej žrdi a otvoril skóre duelu. 

Lipsko sa nestihlo poriadne spamätať z jedného inkasovaného gólu a v ich sieti sa zakrátko trepotala lopta opäť. Presadil sa znova Erling Haaland. V 24. minúte napádal rozohrávku Blaswicha, ten stihol odkopnúť na polovicu City, ale lopta sa okamžite vrátila naspäť. De Bruyne pálil do brvna a Haaland jeho strelu hlavou dorazil za chrbát nemeckého brankára. Bundesligista sa dostal do nepríjemnej situácie. Na predĺženie potreboval dva presné zásahy.

Hostia sa do hry dostávali ťažko a čakal ich ešte náročný druhý polčas. V nadstavenom čase toho prvého sa po rohovom kope dostal k hlavičke Dias, no Blaswich so šťastím vyrazil jeho pokus, ktorý sa kotúľal po čiare a defenzíva pri snahe odkopnúť do bezpečia trafila Haalanda, ktorý sa tak mohol radovať z piateho hetriku v prebiehajúcej sezóne.

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Akýkoľvek náznak prípadného zázraku zažehnal v 49. minúte Gündoğan. Prebral si prihrávku zľava od Grealisha, zasekol obrancov a zvnútra mieril krížnou strelou presne k ľavej žrdi. One man show Haalanda pokračovala v 54. minúte. Po rohovom kope Nór najprv nechal hlavou vyniknúť brankára, Akanji pohotovo dorážal opäť do Blaswicha a lopta sa odrazila na kopačku kanoniera vo fantastickej forme, ten ju dopravil do siete.

Jasná záležitosť City.
Jasná záležitosť City.Flashscore

Tá istá dvojica si zopakovala mikrosúboj o tri minúty neskôr. Rohový kop, zakončenie Akanjiho, gólman Blaswich vyrazil pred seba do priestoru, v ktorom bol pripravený na dorážku Haaland a s úsmevom na tvári mával tribúnam Etihad Stadium piatimi prstami. Veľkolepý večer 22-ročného futbalistu.

Historicky najvyššiu prehru Lipska v európskych pohároch podčiarkol v nadstavenom čase strelou spoza šestnástky technickou strelou k ľavej žrdi De Bruyne a uzavrel konečný rezultát.