Pedri pred osemfinále: Prehra s Japonskom prišla v správnom čase

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pedri pred osemfinále: Prehra s Japonskom prišla v správnom čase

Pedri pred osemfinále: Prehra s Japonskom prišla v správnom čase
Pedri pred osemfinále: Prehra s Japonskom prišla v správnom časeProfimedia
V predposlednom osemfinálovom boji sa stretne Španielsko s Marokom. Európsky celok čaká zápas na štadióne plnom marockých priaznivcov. Do cesty sa im postaví súper, ktorý všetkých prekvapil. Pred výkopom sa k médiám prihovorili Pedri (20) a Luis Enrique (52).

Poučenie z prehry

Podľa Pedriho by španielskemu tímu mohla pomôcť prehra s Japonskom. "Prišla v správnom čase. Môžeme sa z nej poučiť. Máme ďalšiu príležitosť. Dostali sme sa do fázy, v ktorej, keď na sekundu zaváhate, idete domov. Pracujeme na tom, aby sa nám to nestalo a dostali sme sa čo najďalej. Chystáme určité zmeny, ale budeme pripravení," nechal sa počuť stredopoliar Barcelony.

Následne sa vyjadril aj k sile najbližšie súpera. "Veľa hráčov pôsobí v elitných kluboch, ako napríklad Hakimi. Odvádzajú skvelú prácu. Disponujú silnými stredopoliarmi, ktorí nám nedajú žiadny priestor. Vieme, že na nás budú tlačiť," pokračoval.

Pred štyrmi rokmi sa obaja stretli na šampionáte v Rusku v skupine B. Vo vzájomnom stretnutí sa zrodila remíza 2:2. "V Katare odohrali veľmi dobré zápasy. Vedia súpera držať v strehu. Majú veľkú kvalitu," nadviazal Pedri.

Výkony na B+

Hlavný lodivod je presvedčený, že jeho zverenci dokážu v utorok postúpiť cez Maroko do štvrťfinále. V prípade potreby sú pripravení aj na tlak spojený s penaltovým rozstrelom. 

"Pred viac ako rokom sme na viacerých kempoch hráčom povedali, aby vo svojich kluboch pred štartom majstrovstiev sveta trénovali aspoň tisíc pokutových kopov. Keď ste s národným tímom, ťažko ich natrénujete. Nejde o lotériu. Ide o tréning a spôsob. Samozrejme, s tlakom a napätím sa musíte vyrovnať," uviedol 52-ročný kormidelník. Na minuloročnom Eure Španieli zdolali v rozstrele vo štvrťfinále Švajčiarsko. V semifinále nestačili v tomto ohľade na Taliansko.

Skupinové vystúpenia ohodnotil Enrique na B+, pričom mu vadilo najmä "zaspatých" 15 minút s Japonskom, počas ktorých si Španielsko prehralo duel a prišlo o prvenstvo v skupine. "Máme jasnú predstavu. Nemusíme dominovať proti všetkým súperom a celých 90 minút. Na opačnej strane stoja najlepšie tímy. Hráte proti hráčom a trénerom najvyššej úrovne," doplnil. 

Maročania sa stali prekvapivým víťazom skupiny pred favoritom z Chorvátska a Belgicka. "Momentálne sú v najlepšom rozpoložení. Ide o veľmi motivované mužstvo. Každopádne, som spokojný s tým, čo som videl v tréningu. Som presvedčený, že máme obrovskú šancu dosiahnuť pozitívny výsledok a postúpiť," dodal Luis Enrique.