Pegulová príde o tisícky v Dauhe a Dubaji, na začiatku sezóny ju limituje zranenie krku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulová príde o tisícky v Dauhe a Dubaji, na začiatku sezóny ju limituje zranenie krku

Pegulová má zdravotné problémy.
Pegulová má zdravotné problémy.Profimedia
Začiatok roka 2024 nezastihol svetovú štvorku Jessicu Pegulovú (29) v optimálnej forme. Po odstúpení z Adelaide a štvorhry na Australian Open sa skúsená Američanka odhlásila z prestížnych turnajov na Blízkom východe. Pre zranenie krku sa nepredstaví na februárových tisíckových turnajoch v Dauhe a Dubaji.

Zatiaľ čo minulú sezónu Jessica Pegulová ukončila finálovým zápasom na Turnaji majsteriek, začiatok roka 2024 jej veľa tenisovej radosti neprináša. V januári odohrala len šesť súbojov s bilanciou 4-2, pričom utrpela prehry s hráčkami mimo TOP 50 Katie Boulterovou a Clarou Burelovou.

Okrem toho ju trápia zdravotné problémy. Z Adelaide odstúpila pred semifinálovým stretom pre žalúdočné problémy a na Australian Open sa po prehre v druhom kole dvojhry odhlásila aj zo štvorhry, v ktorej mala s krajankou Coco Gauffovou plniť úlohu nasadených jednotiek.

Najnovšie skúsená Američanka oznámila, že sa pre zranenie krku nezúčastní na februárových prestížnych turnajoch WTA 1000 v Dauhe a Dubaji. V Katare (minulý rok WTA 500) mala obhajovať finále dvojhry a titul zo štvorhry, v Spojených arabských emirátoch vypadla v semifinále.

Svetová štvorka Pegulová medzitým zostáva prihlásená na domáce podujatie WTA 500 v San Diegu, ktoré sa začína 26. februára. Očakáva sa, že v marci bude obhajovať osemfinále na Indian Wells i semifinále v Miami.

Na turnajoch na Blízkom východe sa nezúčastní ani ďalšia Američanka Madison Keysová. Svetová sedemnástka v tejto sezóne ešte neštartovala pre zranenie pravého ramena.