Pegulovej smolný štart, Ostapenková s tretím titulom za 33 dní a jedinečný Bublik

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulovej smolný štart, Ostapenková s tretím titulom za 33 dní a jedinečný Bublik

Pegulová nebude bojovať o veľký počet bodov v Dauhe a Dubaji.
Pegulová nebude bojovať o veľký počet bodov v Dauhe a Dubaji.AFP
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 4. februára?

17:29 - Alexander Bublik ako prvý vyhral turnaj ATP, počas ktorého musel všetky svoje zápasy otočiť z 0:1 na sety. Kazašskému tenistovi sa to podarilo v hale vo francúzskom Montpellieri, kde predminulý rok slávil svoj prvý triumf. Tento rok čelil vo svojom úvodnom zápase trom mečbalom Kanaďana Denisa Shapovalova, ale kritické momenty prežil a získal svoj štvrtý titul. V jubilejnom 10. finále zdolal Chorváta Bornu Čoriča 5:7, 6:2, 6:3 a vyhral svoj tretí turnaj za osem mesiacov.

15:18 - Dva tituly vo dvojhre a jeden vo štvorhre. Svetová dvanástka Jelena Ostapenková toho za posledných 33 dní stihla viac ako dosť, má za sebou úspešný vstup do sezóny. Sedem dní po finálovom neúspechu v Melbourne ovládla halový turnaj WTA 500 v rakúskom Linzi, hoci hneď vo svojom úvodnom vystúpení čelila mečbalu. Vo finále lotyšská tenistka v súboji bývalých finalistiek nedala šancu Ruske Jekaterine Alexandrovovej, ktorú zdolala 6:2, 6:3 a získala svoj celkovo ôsmy titul. Čítajte viac.

13:40 - Diana Šnajderová oslavuje svoj prvý titul na okruhu WTA na turnaji v thajskom Hua Hin. Devätnásťročná Ruska vo finále uspela na druhý pokus, keď zdolala minuloročnú šampiónku Lin Ču z Číny 6:3, 2:6, 6:1. Čítajte viac.

13:37 - Českí tenisti po roku opäť postúpili na finálový turnaj Davisovho pohára. V kvalifikačnom zápase na domácej pôde vo Vendryně potvrdili proti Izraelčanom úlohu favoritov a idú ďalej najrýchlejším možným spôsobom. Po sobotňajších víťazstvách vo dvojhrách sa im podarilo vyhrať aj nedeľňajšiu štvorhru, v ktorej bodovali Tomáš Macháč a Adam Pavlásek. Na víťazstvo sa príliš nenadreli, Daniel Cukierman a Edam Leshem sa vzdali po piatich gemoch pre Cukiermanovo svalové zranenie.

11:00 - Začiatok roka 2024 nezastihol svetovú štvorku Jessicu Pegulovú v optimálnej forme. Po odstúpení z Adelaide a štvorhry na Australian Open sa skúsená Američanka odhlásila z prestížnych turnajov na Blízkom východe. Pre zranenie krku sa nepredstaví na februárových tisíckových turnajoch v Dauhe a Dubaji. Čítajte viac.