Finálový turnaj Davis Cupu premiérovo so Slovenskom, Šramková do boja o titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Finálový turnaj Davis Cupu premiérovo so Slovenskom, Šramková do boja o titul
Molčan sa v piatok postaral o druhý bod, v prípade triumfu kolegov vo štvorhre už v sobotu nemusí zasiahnuť.
Molčan sa v piatok postaral o druhý bod, v prípade triumfu kolegov vo štvorhre už v sobotu nemusí zasiahnuť. TASR
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 3. februára?

19:20 - Svetová sedmička Holger Rune tretíkrát za posledných 12 mesiacov odstúpil zo zápasu. V semifinále halového turnaja v Montpellieri najvyššie nasadený Dán skrečoval Bornovi Čoričovi za stavu 3:6, 1:4 pre bolesti v pravom predlaktí. Chorvát vo svojom prvom finále od triumfu na Masters 2022 v Cincinnati vyzve minuloročného šampióna Alexandra Bublika z Kazachstanu.

18:50 - Týždeň po finálovej prehre vo štvorhre na Australian Open si Jelena Ostapenková zahrá finále dvojhry na halovom turnaji WTA 500 v Linzi. V semifinále najvyššie nasadená Lotyška zdolala šampiónku z roku 2015 Anastasiu Pavľučenkovovú 6:2, 6:3. Vyhrala šiesty zo siedmich vzájomných zápasov, vylepšila tohtoročnú bilanciu na 23-3 (12-2 vo dvojhre a 9-1 vo štvorhre) a postupom do finále zopakovala výsledok z posledného vystúpenia v roku 2019. O svoj druhý tohtoročný titul si 26-ročná tenistka zahrá proti ďalšej Ruske Jekaterine Alexandrovovej.

17:50 - Alexander Bublik otočil svoj tretí zápas v Montpellieri, v semifinále zdolal bývalú svetovú šestku Félixa Augera-Aliassimeho 4:6, 6:4, 6:4 a zahrá si svoje desiate finále na okruhu ATP. O štvrtý titul a tretí v hale sa stretne s Holgerom Runom alebo Bornom Coricom.

17:20 - Jekaterina Alexandrovová v semifinále v Linzi po obrate a viac ako trojhodinovom boji zdolala Donnu Vekičovú 5:7, 7:6, 7:6 a po šiestich rokoch bude opäť bojovať o titul v Rakúsku. Na svoju piatu trofej a prvú halovú bude útočiť buď proti turnajovej jednotke Jelene Ostapenkovej, alebo krajanke Anastasii Pavľučenkovovej.

15:25 - Bola to dráma, ale Rebecca Šramková predsa len postúpila do finále halového turnaja ITF v portugalskom Porte. Jednotka podujatia porazila nenasadenú Bielorusku Alionu Faleiovú za dve hodiny a osemnásť minút 3:6, 6:3 a 7:6 (4). Slovenka sa v nedeľu v bitke o titul stretne s druhou nasadenou Španielkou Jessicou Bouzasovou Maneirovou.

15:00 - Slovenskí tenisti postúpili prvýkrát do skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára. V kvalifikačnom dueli totiž vedú na antuke v Kraljeve nad domácim Srbskom už 3:0. O rozhodujúci tretí bod sa zaslúžili Igor Zelenay s Lukášom Kleinom, ktorí v sobotňajšej štvorhre zdolali pár Nikola Čačič, Miomir Kecmanovič 7:6 (4), 6:3. Čítajte viac.

13:10 - Za Slovensko do štvorhry v Davis Cupe nakoniec nastúpil po boku Igora Zelenaya Lukáš Klein a nie Jozef Kovalík, ako to bolo avizované.

11:45 - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková prehrala v 1. kole kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v rumunskom meste Kluž v pozícii nasadenej jedenástky s Rakúšankou Sinjou Krausovou 4:6, 6:3, 3:6.

06:15 - Rebecca Šramková bude od 13:00 bojovať v hale v Porte na turnaji ITF o postup do finále. Nasadená jednotka si zmeria sily s nenasadenou Alionou Faleiovou. Rozdiel medzi Slovenkou a Bieloruskou v rebríčku WTA je 136 miest (Šramková je na 128. priečke, Faleiová na 264.).

06:10 - Slovenskí tenisti sú blízko k postupu do septembrovej skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára. Po prvom dni kvalifikačného duelu v Srbsku vedú nad favorizovaným domácim tímom 2:0. Tretí a teda víťazný bod môžu získať vo štvorhre Jozef Kovalík a Igor Zelenay, ktorí sa postavia proti dvojici Nikola Čačič a Miomir Kecmanovič.