Postup je na dosah, po Kleinovi uspel aj Molčan. Slováci vedú so Srbskom 2:0

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Postup je na dosah, po Kleinovi uspel aj Molčan. Slováci vedú so Srbskom 2:0
Aktualizované
Klein odštartoval dvojhry pre Slovensko ideálnym spôsobom a Molčan na neho nadviazal.
Klein odštartoval dvojhry pre Slovensko ideálnym spôsobom a Molčan na neho nadviazal.TASR
Slovenskí tenisti sú blízko k postupu do septembrovej skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára. Po prvom dni kvalifikačného duelu v Srbsku vedú nad favorizovaným domácim tímom 2:0. O druhý bod pre slovenské farby sa na antuke v Kraljeve zaslúžil Alex Molčan (26), ktorý zdolal srbskú dvojku Dušana Lajoviča (33) 4:6, 6:2, 6:0.

Lajovič - Molčan 6:4, 2:6, 0:6

Lajovičovi vyšiel úvod zápasu s Molčanom, keď dvakrát prelomil podanie súpera a vybudoval si náskok 5:2. Srb mal navrch v dlhých výmenách, z forhendu dokázal zatlačiť Molčana do defenzívy. Najlepší slovenský singlista ešte znížil na 4:5, no Lajovič pri vlastnom servise dotiahol prvý set do úspešného konca.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Molčan sa rýchlo otriasol a v druhom dejstve na dvorci dominoval. Dokázal veľa vybehať, robil minimum nevynútených chýb. Po dvoch brejkoch odskočil Lajovičovi na 5:1 a vo ôsmom geme premenil po skvelom obhodení druhý setbal. Molčan bol v laufe, v treťom sete predviedol výborný výkon a Lajovičovi uštedril "kanára". Srbovi odplatil prehru z turnaja ATP v Hamburgu v roku 2021 a priblížil Slovensko k historickému postupu na finálový turnaj.

Kecmanovič - Klein 6:7 (2), 2:6

V úvodnom sete medzi Kecmanovičom a Kleinom si do stavu 3:3 obaja hráči suverénne držali servis. V siedmom geme sa po dvoch zaváhaniach slovenského hráča na sieti dostal Srb k dvom brejkbalom. Klein vyrovnal na zhodu, no prišli ďalšie dve nevynútené chyby a strata podania.

Kecmanovič po potvrdení brejku zvýšil na 5:3, no Klein nezložil zbrane, vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ktorom dominoval. Slovenský reprezentant bol na koni, ničil súpera winnermi od základnej čiary. V druhom dejstve po dvoch brejkoch odskočil súperovi na 5:1 a zápasu už dotiahol do úspešného konca - 6:2.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

"Som veľmi šťastný, že som získal pre Slovensko prvý bod. Úvodný set bol obojstranne nervózny. Kecmanovič dvakrát podával na víťazstvo, no vynútil som si tajbrejk, v ktorom som sa už cítil na kurte lepšie. Určite mi pomohli víťazné zápasy z Austrálie."

"V druhom sete som sa uvoľnil a hral som veľmi agresívne. Vyšlo mi veľa vecí, darili sa mi returny. On bol pod tlakom, čo bola voda na môj mlyn. Pán kapitán Ľubomír Kurhajec ma v dôležitých momentoch dokázal na lavičke upokojiť," uviedol Klein.

Víťaz zápasu v Kraljeve postúpi do septembrovej skupinovej časti finálového turnaja Davisovho pohára. Účasť v nej už majú istú vlaňajší finalisti Taliansko s Austráliou i Španielsko s Veľkou Britániou ako držitelia voľných kariet. Srbom chýba líder svetového rebríčka Novak Djokovič, pre chorobu vypadol z nominácie Hamad Medjedovič.