Slováci potrebujú na postup v Srbsku už iba bod. V Porte Šramková jasne ďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci potrebujú na postup v Srbsku už iba bod. V Porte Šramková jasne ďalej
Podarí sa Šramkovej postúpiť do boja o finále?
Podarí sa Šramkovej postúpiť do boja o finále?Profimedia
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 2. februára?

23:03 - Borna Čorič si po nevydarenom začiatku sezóny zahral minulý týždeň finále challengeru a teraz naň nadväzuje vo Francúzsku na turnaji ATP. V Montpellieri vo večernom dueli zdolal Taliana Flavia Cobolliho 6:3, 6:4 a postúpil do semifinále. Chorvátsky tenista si zahrá o svoje prvé finále na hlavnom okruhu od vlaňajšieho životného triumfu na Cincinnati Masters 2022 proti nasadenej jednotke Dánovi Holgerovi Runovi.

21:15 - Svetová sedmička Holger Rune z Dánska zdolal na halovom turnaji ATP 250 v Montpellieri svojho druhého súpera z druhej svetovej stovky v dvoch setoch, ale opäť sa na víťazstvo nadrel. Američana Michaela Mmoha zdolal po viac ako dvojhodinovej bitke 7:6, 6:4, pričom prvý set vyhral po odvrátení setbalu. V semifinále sa stretne s víťazom duelu medzi Bornom Čoričom/Flaviom Cobollim.

20:52 - Casper Ruud hral v play-off Davisovho pohára a zvýšil náskok Nórov proti Lotyšom na 2:0. Dvanásty hráč sveta potvrdil úlohu superfavorita proti Martinsu Rocensovi, ktorého deklasoval dvakrát 6:1 a nadviazal na bod Viktora Durasoviča.

19:55 - Anastasia Pavľučenkovová zdolala čerstvú víťazku štvorhry na Australian Open Elise Mertensovú z Belgicka 6:3, 6:2 v Linzi, kde pred deviatimi rokmi získala jednu z 12 trofejí WTA. Doplnila štvoricu semifinalistiek. O finále si zahrá proti najvyššie nasadenej Jelene Ostapenkovej.

19:15 - Slovenskí tenisti sú blízko k postupu do septembrovej skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára. Po prvom dni kvalifikačného duelu v Srbsku vedú nad favorizovaným domácim tímom 2:0. O druhý bod pre slovenské farby sa na antuke v Kraljeve zaslúžil Alex Molčan, ktorý zdolal srbskú dvojku Dušana Lajoviča 4:6, 6:2, 6:0.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

18:35 - Félix Auger-Aliassime si na halovom podujatí ATP 250 vo francúzskom Montpellieri po druhý raz v priebehu dvoch dní poradil s miestnym mladíkom. Po trojsetovej bitke s Arthurom Cazauxom zvládol aj Harolda Mayota, proti ktorému dvakrát zmazal manko brejku a zvíťazil 7:5, 6:1. V semifinále si kanadský tenista zmeria sily s Kazachom Alexandrom Bublikom.

18:20 - Jelena Ostapenková mala 18 hodín po víťaznom súboji s Klárou Tausonovou v Linzi oveľa jasnejšie štvrťfinále proti Britke Jodie Burrageovej, ktorú zmietla z kurtu  6:1, 6:2 a vylepšila svoju tohtoročnú bilanciu na 11-2. V semifinále sa lotyšská finalistka z roku 2019 a tohtoročná nasadená jednotka stretne s Anastasiou Pavľučenkovovou alebo Elise Mertensovou.

16:55 - Slovenskí tenisti vedú v kvalifikačnom dueli Davisovho pohára nad domácim Srbskom 1:0. O úvodný bod sa na antuke v Kraljeve zaslúžil Lukáš Klein, ktorý zdolal domácu jednotku Miomira Kecmanoviča 7:6 (2) a 6:2. V druhom singli nastúpia v hale Ibar proti sebe Dušan Lajovič a Alex Molčan. Čítajte viac.

16:43 - Druhý nasadený Kazach Alexander Bublik zdolal v Montpellieri aj svojho druhého premožiteľa po otočení z 0:1 na sety. Po Denisovi Shapovalovovi, ktorému unikol dokonca z troch mečbalov, zdolal naturalizovaného Kazacha ruského pôvodu Alexandra Ševčenka 4:6, 6:3, 6:4 a druhýkrát v tejto sezóne postúpil do semifinále. Minuloročného šampióna čaká víťaz duelu medzi Félixom Augerom-Aliassimom a Haroldom Mayotom.

16:22 - Ruska Jekaterina Alexandrovová postúpila do semfinále halového turnaja WTA 500 v Linzi. Finalistka z roku 2018 zdolala minuloročnú šampiónku Anastasiu Potapovovú 6:2, 7:6 a štvrtýkrát sa v Hornom Rakúsku prebojovala medzi štyri najlepšie. V sobotu vyzve Chorvátku Donnu Vekičovú (h2h 1:2).

16:21 - Tri čínske tenistky postúpili do semifinále turnaja WTA 250 v thajskom Hua Hin. K obhajkyni titulu Lin Ču a tretej nasadenej Wang Sin-jü sa pridala aj Wang Ja-fan, ktorá zdolala Američanku Katie Volynetsovú 1:6, 6:4, 7:6 a prvýkrát po štyri a pol roku postúpila do štvrťfinále. O druhé finále si dvadsaťdeväťročná Ázijčanka zahrá s o desať rokov mladšou Ruskou Dianou Šnajderovou (h2h 0:0).

15:30 - Donna Vekičová zdolala v hale v Linzi Francúzku Claru Burelovú 6:0, 7:6 a ako prvá postúpila do semifinále. O svoje 13. finále na okruhu WTA si 27-ročná Chorvátka zahrá s obhajkyňou titulu Anastasiou Potapovovou alebo druhou nasadenou Jekaterinou Alexandrovovou.

13:24 - Diana Šnajderová zdolala v Hua Hine Maďarku Dalmu Galfiovú 6:2, 6:1 a štvrtýkrát v kariére postúpila do semifinále turnaja WTA. O druhé finále si 19-ročná Ruska zahrá s Číňankou Wang Sin-jü (h2h 0:0).

13:09 - Bez väčších problémov postúpila Rebecca Šramková do semifinále na halovom turnaji ITF v Porte. Slovenka a nasadená jednotka si poradila s Taliankou Anastasiou Abbagnatovou za 63 minút 6:3, 6:2.

11:54 - Lin Ču pokračuje vo svojej premiére ako obhajkyňa titulu na turnaji WTA 250 v thajskom Hua Hin. Vo štvrťfinále druhá nasadená Číňanka zdolala Austrálčanku Arinu Rodionovovú dvakrát 6:3 a postúpila medzi štyri najlepšie.

10:19 - Wang Sin-jü vyhrala tretí zápas za posledných šesť mesiacov proti Julii Putincevovej. V thajskom Hua Hin tretia nasadená Číňanka zdolala siedmu nasadenú Kazašku 6:1, 3:6, 6:3 a postupom do semifinále obhájila vlaňajší výsledok. V nich má dvadsaťdvaročná Ázijčanka bilanciu 0:3 na zápasy a 0:6 na sety, pričom o svoje premiérové finále si zahrá s víťazkou duelu medzi Dianou Šnajderovou a Dalmou Gálfiovou.

07:00 - Rebecca Šramková je jasná favoritka vo štvrťfinále podujatia v Portugalskom Porte. Na kurt turnaja na tvrdom povrchu v hale vstúpi od 12:00. Jednotka turnaja zo Slovenska bude čeliť nenasadenej Talianke Anastasii Abbagnatovej. Obe hráčky sa stretávajú po prvý raz, pričom ich v rebríčku WTA delí priepastných 431 miest (Šramková 128. priečka, Abbagnatová 559.).

06:55 - Srbská jednotka Miomir Kecmanovič a slovenská tenisová dvojka Lukáš Klein nastúpia v piatok o 15:00 proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu Davisovho pohára. V druhom singli si na antuke v Kraljeve zmerajú sily Dušan Lajovič a Alex Molčan. Čítajte viac.

00:25 - Lotyška Jelena Ostapenková si v druhom vzájomnom stretnutí poradila s o päť rokov mladšou Clarou Tausonovou, hoci mala výrazne na mále. Nočný zápas v hale v Linzi ovládla finalistka z roku 2019 a tohtoročná nasadená jednotka po boji 3:6, 6:4, 7:6. V treťom sete prežila mečbal za stavu 3:5 pri podaní Dánky a odplatila súperke prehru z finále v Luxemburgu 2021. Svetová dvanástka si vylepšila tohtoročnú bilanciu na 8:1 a postúpila do štvrťfinále, v ktorom na ňu čaká Britka Jodie Burrageová.

00:05 - Svetová sedmička Holger Rune vyhral svoj úvodný zápas na halovom turnaji ATP 250 v Montpellieri. Dánsky favorit sa však spočiatku trápil proti španielskemu antukovému kvalifikantovi Pablovi Llamasovi, ktorému po hodinovej bitke zobral prvý set využitím až ôsmeho setbalu, aby ho nakoniec porazil 7:5, 6:2. Vo štvrťfinále sa stretne s Američanom Michaelom Mmohom.