Daviscupový súboj so Srbskom otvorí Klein, Slovensko s náhradným kapitánom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Daviscupový súboj so Srbskom otvorí Klein, Slovensko s náhradným kapitánom

Aktualizované
Klein má pred sebou dôležitú úlohu.
Klein má pred sebou dôležitú úlohu.Profimedia
Srbská jednotka Miomir Kecmanovič (24) a slovenská tenisová dvojka Lukáš Klein (25) nastúpia v piatok o 15:00 proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu Davisovho pohára. V druhom singli si na antuke v Kraljeve zmerajú sily Dušan Lajovič (33) a Alex Molčan (26). Rozhodol o tom štvrtkový žreb v hale Ibar.

Sobotňajší program otvorí o 13:00 štvorhra, v ktorej by Srbi mali vyrukovať s tandemom Nikola Čačič, Kecmanovič. Slovenský kapitán Ľubomír Kurhajec, ktorý v zápase nahradí chorého Tibora Tótha, nominoval pár Jozef Kovalík - Lukáš Pokorný. Nasledovať bude súboj tímových jednotiek Kecmanoviča a Molčana. V záverečnej dvojhre by sa mali predstaviť Lajovič a Klein.

Víťaz zápasu v Kraljeve postúpi do septembrovej skupinovej časti finálového turnaja Davisovho pohára. Účasť v nej už majú istú vlaňajší finalisti Taliansko s Austráliou a Španielsko s Veľkou Britániou ako držitelia voľných kariet. Srbom bude chýbať líder svetového rebríčka Novak Djokovič, pre chorobu vypadol z nominácie Hamad Medjedovič.

Slovenskou jednotkou je Molčan.
Slovenskou jednotkou je Molčan.Profimedia

Klein je rád, že proti Srbsku to odštartuje: "Viem aspoň presný čas, keď nastúpim na kurt. Kecmanoviča príliš nepoznám, no je to kvalitný hráč, na Australian Open postúpil do osemfinále. Aj mne sa však v Melbourne darilo a pokúsim sa dobrú formu preniesť aj do daviscupového duelu. Antukový kurt v Kraljeve je trochu atypický, postupne som si však naň zvykol."

Molčan očakáva proti Lajovičovi náročný duel: "Dobre sa poznáme z turnajov, sme kamoši, ale v zápase pôjde priateľstvo bokom. Budeme bojovať o každú loptičku a pokúsime sa domácich prekvapiť. Naše šance určite stúpli, keďže Srbi nebudú mať k dispozícii svetovú jednotku Novaka Djokoviča."

Kurhajec sa teší zo spolupráce so slovenským tímom. "Je to pre mňa česť a zadosťučinenie. Kleina i Molčana poznám, v minulosti som ich viedol v Galeovom pohári. Som rád, že Lukáš začne. Verím, že potvrdí dobrú formu z Austrálie. Trochu ma prekvapilo, že Srbi nepostavili Lasla Djereho. Majú však v tíme troch kvalitných singlistov, ktorí sú v prvej svetovej šesťdesiatke," vyjadril sa.