Tínedžerka Šnajderová oslavuje prvý titul na okruhu WTA, vo Hua Hin zdolala obhajkyňu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tínedžerka Šnajderová oslavuje prvý titul na okruhu WTA, vo Hua Hin zdolala obhajkyňu

Šnajderová uspela vo finále na druhý pokus.
Šnajderová uspela vo finále na druhý pokus.Profimedia
Diana Šnajderová (19) oslavuje svoj prvý titul na okruhu WTA po ovládnutí turnaja v thajskom Hua Hin. Vo finále ruská tínedžerka uspela na druhý pokus, keď zdolala minuloročnú šampiónku Lin Ču (30) z Číny 6:3, 2:6, 6:1.

Šnajderová - Lin Ču 6:3, 2:6, 6:1

Šnajderová pricestovala do Hua Hin s tohtoročnou bilanciou 0:3 a hneď na úvod čelila nasadenej jednotke Magde Linetteovej. Poľskú favoritku však dokázala vyradiť a odrazila sa k životnému úspechu.

V druhom kole jej skrečovala duel bývalá svetová dvojka Paula Badosová zo Španielska, potom deklasovala Maďarku Dalmu Gálfiovú, aby sa štvrtýkrát za sedem mesiacov dostala do semifinále na okruhu WTA. Ocitla sa v obkľúčení troch Číňaniek, ale ich početná prevaha ju nezastrašila a napokon prvýkrát v kariére zostala na jednom podujatí neporazená.

Vlani v Ning-pe síce nezvládla svoje prvé finále, keď proti favorizovanej Ons Džabúrovej získala len tri gemy, no na druhý pokus si našla cestu k titulu. Hoci v druhom sete proti Lin Ču vypadla z tempa a od stavu 2:2 uhrala len štyri loptičky, na rozhodujúce dejstvo sa dokázala opäť skoncentrovať a po dvoch hodinách vyhrala 6:3, 2:6, 6:1.

Vďaka tomuto triumfu sa Šnajderová vráti do TOP 100. V rebríčku jej bude patriť 73. priečka, teda trinásť miest za jej maximom.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Len vlani vo veku 29 rokov si Lin Ču pripísala prvý skalp hráčky TOP 10, prvýkrát prešla cez druhé kolo grandslamu a premiérovo si zahrala vo finále turnaja WTA. Práve v Hua Hin ho premenila rovno na titul, stala sa stabilnou členkou TOP 100 a dokonca sa prvýkrát usadila v elitnej päťdesiatke.

Tento týždeň sa v Thajsku debutovo predstavila ako obhajkyňa titulu, no nepodarilo sa jej urobiť posledný krok k zopakovaniu minuloročného úspechu a príde o miesto v prvej päťdesiatke. Vo finále sa predstavila po tretí raz v kariére.

Výsledky turnaja WTA 250 v Hua Hin