Začiatok sezóny ako hrom. Ostapenková ovládla halu v Linzi, hoci odvracala mečbal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Začiatok sezóny ako hrom. Ostapenková ovládla halu v Linzi, hoci odvracala mečbal

Ostapenková potvrdila svoju skvelú formu triumfom v Linzi.
Ostapenková potvrdila svoju skvelú formu triumfom v Linzi.Profimedia
Dva tituly vo dvojhre, jeden vo štvorhre. Deblové finále na Australian Open a zápasová bilancia 22:3. Svetová dvanástka Jelena Ostapenková (26) toho za uplynulých 33 dní stihla veľa a môže sa tešiť zo skvelého vstupu do sezóny. Sedem dní po finálovom neúspechu v Melbourne ovládla halový turnaj WTA 500 v rakúskom Linzi, hoci hneď vo svojom úvodnom vystúpení čelila mečbalu. Vo finále lotyšská tenistka v súboji bývalých finalistiek nedala šancu Ruske Jekaterine Alexandrovovej (29), ktorú zdolala 6:2, 6:3 a získala svoj celkovo 8. titul.

Ostapenková - Alexandrovová 6:2, 6:3

Svetová dvanástka Jelena Ostapenková ovládla úvodný turnaj sezóny v Adelaide, slávila svoj 7. titul a po šiestich rokoch sa vrátila do TOP 10. V Brisbane získala deblový primát a na Australian Open si zahrala finále štvorhry.

Len štyri dni po deblovej prehre v slnkom zaliatom Melbourne už nastúpila na halový turnaj WTA 500 v mrazivom rakúskom Linzi, kam sa vrátila prvýkrát od neúspechu vo finále v roku 2019. A svoju formu a dobré psychické rozpoloženie potvrdila aj po návrate do Európy.

Počas necelých 63 hodín zdolala všetky štyri súperky. Vo štvrtok, resp. v piatok pár minút po polnoci, napriek minimálnemu času na oddych a aklimatizáciu, prekonala Dánku Claru Tausonovú po obrate a mečbale, čím reštartovala svoj dobre rozbehnutý motor.

Svoje ostatné tri súperky zdolala totiž hladko v dvoch setoch. Po Britke Jodie Burrageovej a semifinálovom dueli s bývalou šampiónkou Anastasiou Pavľučenkovovou zvládla aj finále dvoch najvyššie nasadených tenistiek proti Jekaterine Alexandrovovej. O tri roky staršiu Rusku zdolala 6:2, 6:3 bez straty podania a vzájomnú bilanciu vyrovnala na 5:5.

Dvadsaťšesťročná Ostapenková odohrala v tomto roku už 25 zápasov za 33 dní. Vo dvojhre má bilanciu 13:2, keď prehrala len s neobľúbenou súperkou Viktoriou Azarenkovou, a vo štvorhre 9:1.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Víťazka Roland Garros 2017 Ostapenková vo svojom celkovo 16. finále získala druhý tohtoročný a celkovo 8. titul a má ideálnu pozíciu na to, aby prvýkrát v jednej sezóne vyhrala aspoň tri turnaje. V hale triumfovala druhýkrát po triumfe na dvojhre v Luxemburgu 2019.

Dvadsaťdeväťročná Alexandrovová hrala finále ôsmykrát v kariére a štvrtýkrát prehrala. V roku 2018 neuspela v Linzi a naďalej čaká na svoju prvú halovú trofej.

Výsledky turnaja WTA 500 v Linzi