Pioli po ďalšom nezdare AC Miláno: Miestenka do Ligy majstrov pre nás znamená titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pioli po ďalšom nezdare AC Miláno: Miestenka do Ligy majstrov pre nás znamená titul

Hráči úradujúceho talianskeho majstra majú o čom premýšľať.
Hráči úradujúceho talianskeho majstra majú o čom premýšľať.Profimedia
Tréner milánskeho AC Stefano Pioli (57) pripúšťa, že taktika, ktorá jeho mužstvu umožnila vyhrať majstrovský titul teraz nefunguje a dôjde k zmenám. Krízu mužstva ešte viac prehĺbila prehra 2:5 so Sassuolom.

Výbuch s tímom, ktorý od októbra neokúsil chuť víťazstva, nie je dobrým znamením. "Rossoneri" prvýkrát v histórii inkasovali minimálne štyri góly v dvoch dueloch Serie A po sebe, čo bolo ešte ponižujúcejšie ako prehra 0:4 s Laziom či prehra 0:3 v Superpohári s Interom.

"Cítim sklamanie, ale so sklamaním sa ďaleko nedostaneme. Posledné výkony ukazujú, že sa trápime, to ma musí tlačiť k tomu, aby som pochopil, ktoré situácie treba zlepšiť a riešiť iným spôsobom. Naším cieľom v tejto sezóne bude zabezpečiť si účasť v Lige majstrov, to je naše Scudetto," prezradil Pioli v rozhovore pre Sky Sport Italia.

Dokonca ani jeho rozhodnutie stiahnuť po prvom polčase Rafaela Leaa nezmenilo nič v tíme, ktorý bol viditeľne zbavený všetkého sebavedomia v porovnaní s mančaftom, ktorý len pred ôsmimi mesiacmi získal titul.

"Nie je to len osem mesiacov, nevyzerá to ako ten istý tím spred troch týždňov. Odkedy sme nedokázali poraziť Rím, keď sme viedli 2:0, jednoducho nie sme schopní hrať naším zvyčajným spôsobom," pokračoval tréner.

Pioli odpovedal aj na otázku, či vezme hráčov do tréningového centra, aby sa pred Derby della Madonnina proti úhlavnému rivalovi Interu opäť sústredili a získali sebavedomie: "Urobíme tie najlepšie rozhodnutia, aby sme prekonali tento moment. Budúci týždeň nás čaká derby, chceme zareagovať a dostať sa z tejto negatívnej situácie."