Portugalci niesli prehru ťažko, po zápase skritizovali rozhodcu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Portugalci niesli prehru ťažko, po zápase skritizovali rozhodcu

Skúsený Pepe si nebral servítku pred ústa a argentínskeho rozhodcu skritizoval.
Skúsený Pepe si nebral servítku pred ústa a argentínskeho rozhodcu skritizoval.Profimedia
Portugalskí futbaloví reprezentanti Bruno Fernandes (28) a Pepe (39) sa po prehre 0:1 s Marokom vo štvrťfinále MS v Katare obuli do argentínskych rozhodcov.

Už po piatkovom vyhrotenom štvrťfinálovom dueli medzi Argentínou a Holandskom nešetril kritikou hlavného arbitra Lionel Messi. Španielsky rozhodca Antonio Mateu Lahoz rozdal rekordných 17 žltých a jednu červenú kartu.

"Je neprijateľné, aby v zápase pískali štyria rozhodcovia z Argentíny po včerajších sťažnostiach Messiho. Čo som dnes videl, tak titul môžu dať rovno do rúk Argentíny," vyjadril sa Pepe pre portugalskú televíziu a pokračoval. "Maročania prerušovali každú našu akciu faulom. Rozhodca to takmer vôbec neriešil. Ich brankár neustále ležal na zemi a zdržoval. Nedostávali žlté karty a nás nenechal hrať."

Podobne ťažké srdce na arbitra Tella mal aj stredopoliar Manchestru United Bruno Fernandes"Príde mi veľmi zvláštne, aby nám pridelili rozhodcu, ktorého krajina pokračuje v turnaji. Na ihrisku to bolo očividne naklonené proti nám. Nechcem sa tým zaoberať. Nie je to jediný dôvod, prečo sme prehrali, ale v prvom dejstve nadstavil dve minúty a v druhom osem. Pritom po zmene strán sa približne 15 až 20 minút nehralo."

Tréner Fernando Santos však za prehrou jeho zverencov nevidí argentínskych arbitrov. "Určite sme mohli urobiť pre výhru viac, no neurobili sme to. Nemyslím si, že by sme mali obviňovať rozhodcu, nemá to zmysel," citovala Santosa agentúra AFP.