Pre úspech sú pripravení zomrieť. Maroku stačí bod, Kanada sa pobije o výsledok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pre úspech sú pripravení zomrieť. Maroku stačí bod, Kanada sa pobije o výsledok

Pre úspech sú pripravení zomrieť. Maroku stačí bod, Kanada sa pobije o výsledok
Pre úspech sú pripravení zomrieť. Maroku stačí bod, Kanada sa pobije o výsledokProfimedia
Futbalistom Maroka chýba jediný bod k definitívnej účasti v osemfinále MS v Katare. Túto misiu na šampionáte môže splniť vo štvrtkovom stretnutí v Dauhe proti Kanade, ktorá po dvoch prehrách už stratila šancu na postup. Duel má výkop o 16:00 SEČ.

Maročania môžu zopakovať svoj najväčší úspech na MS z roku 1986, keď postúpili do osemfinále. V Katare nedostali gól v prvých dvoch dueloch a aj v tom je paralela so spomínaným šampionátom z Mexika.

"Budeme čeliť ťažkému tímu, čo sme vedeli už pred turnajom. Nehovorte preto, že Kanada bude ľahký protivník. Majú skvelé mužstvo a musíme ich rešpektovať, aby sme dosiahli dobrý výsledok."

"MS nie sú jednoduché a ak chceme zvíťaziť, potrebujeme bojovať až do poslednej minúty. Moji hráči sú pripravení pre úspech na ihrisku aj zomrieť," uviedol tréner Walid Regragui.

Africký zástupca ešte s Kanadou neprehral a naposledy sa tešil z triumfu 4:0 v priateľskom zápase v októbri 2016.

Zámorský tím je v úplne opačnej situácii. Po dvoch stretnutiach už nemá šancu na postup. Kanaďania sa dostali na MS druhýkrát v histórii a premiérovo od roku 1986.

Pri svojej prvej účasti prehrali všetky tri zápasy a rovnakú bilanciu môžu dosiahnuť aj v Katare. Tréner John Herdman si to nepripúšťa, s tímom chce zaznamenať prvé víťazstvo na svetovom šampionáte:

"Prišli sme sa sem zapísať do histórie. Posledný duel v skupine je o dosiahnutí dobrého výsledku pre Kanadu. Zároveň chceme našim fanúšikom ukázať, že sme správnou krajinou pre organizovanie MS v roku 2026," dodal Herdman.

F-skupina, 3. kolo:

Štvrtok, 1. decembra, 16.00 (SEČ)

Kanada - Maroko

Predpokladané zostavy:

Kanada: St. Clair - Johnston, Vitoria, Miller, Adekugbe - Buchanan, Kone, Eustaquio, Hoilett - Davies, David

Maroko: Bounou - Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui - Amrabat, Ounahi, Amallah - Ziyech, En-Nesyri, Boufal