Chorváti ukázali svoju silu, sklamaní Kanaďania končia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Chorváti ukázali svoju silu, sklamaní Kanaďania končia
Chorváti ukázali svoju silu, sklamaní Kanaďania končia
Chorváti ukázali svoju silu, sklamaní Kanaďania končiaProfimedia
Kanada nebodovala ani v jednom zo svojich úvodných dvoch zápasoch na MS. Prehrala aj proti Chorvátsku, ktoré môže byť po nedeľnom zápase spokojné.

Zámorský tím skončí v skupinovej fáze, ale ešte predtým odohrá zápas proti Maroku, kde môže získať aspoň nejaký bod či dokonca tri. Nech to už dopadne akokoľvek, v osemfinále nebude.

Skóre otvoril Alphonso Davies, no potom už bol prekonaný iba Milan Borjan: "Z výsledky som sklamaný. Bol to ťažký zápas proti kvalitnému súperovi. Vydali sme zo seba maximum, bojovali sme počas celých deväťdesiatich minút. Žiaľ, nestačilo to. Pokúsime sa zabodovať v našom poslednom zápase," povedal hráč Bayernu Mníchov.

Pri druhej účasti Kanady na svetových šampionátoch tak zverenci trénera Johna Herdmana neurobili "dieru do sveta", no ako sa hovorí, získali si srdcia fanúšikov vzhľadom na ich snahu hrať otvorenú partu s veľkými favoritmi z Belgicka aj Chorvátska.

Práve "Vatreni" si po remíze s Marokom zlepšili chuť a posunuli sa pred tento africký tím na čelo skupiny, kde majú lepšie skóre. Postup ešte istotou nie je, pretože ak by s Belgickom v poslednom stretnutí prehrali, mohli by teoreticky spadnúť na tretie miesto.

Hrdinom Chorvátska bol v druhom stretnutí dvojgólový útočník Andrej Kramarič: "Nezačali sme dobre. Dostali sme rýchly gól, ale potom sme ukázali našu silu a dokázali sme otočiť skóre. Na MS nie je ľahký súper, vážime si toto víťazstvo proti nepríjemnej Kanade. Vieme však, že najdôležitejší zápas nás ešte len čaká," doplnil líder nemeckého Hoffenheimu.

Dvojgólový Andrej Kramarič a jeho heat mapa v zápase proti Kanade.
Dvojgólový Andrej Kramarič a jeho heat mapa v zápase proti Kanade.Statsperform/Profimedia