Chorvátsko strelilo štyri góly, Kanada končí už v skupine

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chorvátsko strelilo štyri góly, Kanada končí už v skupine

Aktualizované
Chorvátsko strelilo štyri góly, Kanada končí už v skupine
Chorvátsko strelilo štyri góly, Kanada končí už v skupineStatsperform/Profimedia
Futbalisti Chorvátska vyhrali v druhom zápase skupinovej fázy proti Kanade 4:1, čím sa posunuli na prvé miesto so štyrmi bodmi o skóre pred Maroko. Zámorský tím skončí svoju účasť na MS 2022 už v základnej skupine.

Chorvátsko - Kanada 4:1 (2:1)

Gól: 36., 70. Kramarič, 44. Livaja, 90+4. Majer - 2. Davies

ŽK: Lovren, Modrič - Buchanan, Miller

Chorvátsko: Livakovič - Juranovič, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrič (86. Pašalič), Brozovič, Kovačič (86. Majer) - Livaja (60. Petkovič), Kramarič (73. Vlašič), Perišič (86. Oršič)

Kanada: Borjan - Johnston, Vitória, Miller - Laryea (62. Hoilett), Hutchinson (73. Adekugbe), Eustáquio (46. Koné), Davies - Buchanan, Larin (46. Osorio), David (72. Cavallini)

Kanada mala exportný vstup do stretnutia, pretože po centri Buchanana hlavičkoval z hranice päťky za bezmocného Livakoviča už v druhej minúte Alphonso Davies - 0:1. Chorváti sa nedostávali cez pozornú defenzívu outsidera do šancí, to sa následne zmenilo.

Zásah Andreja Kramariča ešte pre ofsajd uznaný nebol. Jeho gól v 36. minúte už platil, keď ho Perišič našiel na rohu malého vápna - 1:1. Do prestávky vicemajstri sveta spred štyroch rokov skóre otočili, pokusom z hranice vápna k žrdi sa o to postaral Marko Livaja - 2:1.

Hneď po zmene strán strieľal nebezpečne Jonathan Osorio, len tesne minul bránku. Kramarič bol pri chuti. Pokus zblízka mu ešte Milan Borjan vyrazil, avšak druhého gólu sa dočkal. Uvoľnil sa v pokutovom území a loptu nasmeroval mimo dosah kanadského gólmana - 3:1.

Dvojgólový Andrej Kramarič a jeho heat mapa v zápase proti Kanade.
Dvojgólový Andrej Kramarič a jeho heat mapa v zápase proti Kanade.StatsPerform/Profimedia

Iskierku nádeje nevykresal Jonathan David. Veľmi peknú strelu padajúcu pod brvno mu Livakovič vyrazil na rohový kop. Definitívne chcel rozhodnúť Perišič, zakončenie k žrdi mu nohou vyrazil Borjan a poradil si aj s dorážkou Brozoviča.

Definitívnu podobu výsledku dal v nadstavenom čase Lovro Majer, ktorému nezištne prihral v brejku dvoch proti nikomu Oršič - 4:1.

Chorvátsko vyhralo prvý zápas na MS 2022 a so ziskom štyroch bodov je na prvom mieste. Rovnaký počet má aj druhé Maroko. Kanada nebodovala a s určitosťou pre ňu šampionát skončí v základnej skupine napriek tomu, že znova nepodala zlý výkon.