Preradili ho a hneď skóroval. Regenda žiari aj v AHL, tretí gól pre Kelemena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Preradili ho a hneď skóroval. Regenda žiari aj v AHL, tretí gól pre Kelemena

Regenda v drese Anaheimu. Kedy sa doň vráti?
Regenda v drese Anaheimu. Kedy sa doň vráti?Profimedia
Slovenský útočník Pavol Regenda (22) sa strelecky presadil hneď vo svojom prvom zápase v nižšej zámorskej súťaži AHL.

Po preradení z prvého tímu Anaheimu v NHL na farmu skóroval v drese San Diega Gulls na ľade Bakersfieldu. Jeho tím ale prehral 2:3. Všetky góly stretnutia padli až v tretej tretine.

Regenda v 44. minúte vyrovnal na 1:1, keď zblízka dorazil do bránky strelu obrancu Drewa Hellesona od modrej čiary.

Domáci o chvíľu neskôr dvoma gólmi v rozpätí dvoch minút získali rozhodujúci náskok. Slovenský útočník mal okrem gólu na konte tri strely a jeden dvojminútový trest za hákovanie v úvodnom dejstve.

Regenda predtým v prvom tíme "káčerov" nastúpil do piatich zápasov, v ktorých získal dva body za asistencie. Po dvoch týždňoch definitívne stratil miesto na zápasovej súpiske a v troch dueloch bol iba v pozícii zdravého náhradníka.

Vo farbách Ducks zaujal už v prípravných zápasoch. V nich bol so siedmimi kanadskými bodmi (3+4) líder celku. Prebiehajúci ročník je pre neho prvý v zámorí.

Uplynulé dve sezóny odohral v slovenskej extralige za Michalovce. Po životnej sezóne, v ktorej štartoval na ZOH (bronz) a MS, podpísal s Anaheimom dvojcestný kontrakt.

V noci na štvrtok skóroval v AHL aj ďalší slovenský útočník Miloš Kelemen. Presadil sa šesť sekúnd pred záverečnou sirénou, keď do prázdnej bránky spečatil vonkajší triumf Tucsonu proti Calgary Wranglers 3:1.

V siedmom dueli ročníka to bol preňho tretí gól a štvrtý bod.