Prešov získal ruského obrancu, Vošvrda po odchode z Michaloviec zamieril do Vsetína

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prešov získal ruského obrancu, Vošvrda po odchode z Michaloviec zamieril do Vsetína
Tomáš Vošvrda po takmer piatich rokoch opúšťa slovenské klziská.
Tomáš Vošvrda po takmer piatich rokoch opúšťa slovenské klziská.Profimedia
Český brankár Tomáš Vošvrda (33) po ukončení spolupráce s michalovskou Duklou podpísal kontrakt do konca aktuálnej sezóny vo Vsetíne.

Rodák z Ostravy pôsobil na Slovensku nepretržite od roku 2018. Po troch ročníkoch v Poprade obliekal aj dresy Liptovského Mikuláša a naposledy spomínaných Michaloviec.

Vošvrda počas kariéry chytal za Vítkovice, Liberec či Olomouc českú Extraligu, vyskúšal si pôsobenie v nemeckom Bayreuthe či kanadskom juniorskom celku Medicine Hat Tigers.

HC MV Transport Prešov posilnil ruský obranca Nikita Chlystov. 29-ročný bek naposledy hrával za Čerepovec. Na konte má aj pôsobenia v Kunlune, Magnitogorsku či Čeljabinsku. Celkovo odohral v KHL 328 zápasov, v ktorých zaznamenal 37 bodov.

Mladý slovenský útočník Michal Mrázik sa dohodol na zmluve do konca sezóny 2022/23 s Atlantou Gladiators hrajúcou zámorskú ECHL. 21-ročný hokejista v doterajšom priebehu ročníka neodohral ani jeden duel.

Posledné dve sezóny strávil v Bratislave Capitals a Košiciach. Odchovanec Liptovského Mikuláša zbieral skúsenosti v mládežníckych tímoch švédskych klubov Rögle aj Linköpingu, za ktorý si zahral aj seniorskú SHL.

Skúsený český obranca Vladimír Roth sa z druholigovej Slavie Praha vrátil do českého Třinca. V prvom stretnutí pri výhre nad Plzňou strelil gól. Za "oceliarov" už odohral osem sezón a získal jeden majstrovský titul. Obliekal tiež dresy Brna či švajčiarskeho Lausanne.

Americký brankár Brandon Maxwell po dva a pol roku opúšťa nemecký klub Fischtown Pinguins a posilnil švédsky celok Malmö Redhawks. V minulosti nastupoval aj v českej Extralige, nadnárodnej EBEL-ke či ukrajinskom Kyjeve.

Kanaďan Anthony Luciani predĺžil zmluvu do konca ročníka 2023/24 s Villacherom, kde má priemer takmer bod na zápas. Na Slovensku je známy z pôsobenia v Nitre.