Prešov zostupuje z Extraligy. Liptáci zdolali Slovan, Košice so šancou na prvé miesto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prešov zostupuje z Extraligy. Liptáci zdolali Slovan, Košice so šancou na prvé miesto
Prešov inkasoval vo Zvolene až sedem gólov a lúči sa s Extraligou.
Prešov inkasoval vo Zvolene až sedem gólov a lúči sa s Extraligou.TASR
Hokejisti HC MV Transport Prešov vysoko prehrali na ľade Zvolena a definitívne zostúpili z Tipos Extraligy do druhej najvyššej súťaže Tipos SHL, kde budú pôsobiť počas budúcej sezóny 2023/24. O prekvapenie sa postaral MHk 32 Liptovský Mikuláš, ktorý stále živí šancu na predkolo, pretože doma porazil Slovan. Košice majú na druhom mieste zhodný počet 93 bodov a stále môžu vyhrať základnú časť.

HKM Zvolen – HC MV Transport Prešov 7:0 (2:0, 1:0, 4:0)

Góly: 5. M. Hecl (Sideroff), 5. Sideroff (Messner, Huntebrinker), 30. M. Hecl (Sideroff, Sládok), 45. Hain (M. Hecl, Huntebrinker), 47. Huntebrinker (Šiška), 47. R. Bondra (Jedlička, Marcinek), 51. Jedlička (Huntebrinker, Messner)

Hokejisti Zvolena zvíťazili v 43. kole Tipos extraligy nad posledným Prešovom a po piatich prehrách bodovali naplno. Prešov prehral tretí duel za sebou a kolo pred koncom základnej časti opúšťa najvyššiu súťaž, pretože už nemá šancu skončiť na predposlednej priečke.

Zvolenčania bez šiestich hráčov základnej zostavy v prvej tretine dominovali a v piatej minúte išli za 27 sekúnd do vedenia 2:0. Najprv po strele Hecla a potom v početnej výhode po koncovke Sideroffa. Prešovčania v ďalšej časti nevyužili štyri presilovky za sebou, trikrát ich zachránila žŕdka a nepomohla im ani výmena brankárov.

V polovici stretnutia skóroval druhýkrát Hecl a v tretej tretine pridali ďalšie góly po dierach v defenzíve hostí Hain, Huntebrinker a Bondra. O výsledkovú bodku sa postaral v presilovke Jedlička.

HK Poprad - HC '05 Banská Bystrica 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Góly: 10. Mlynarovič (Bubela, Kukuča), 49. Svitana (Betker, Drgoň) - 2. Kontos (Watling, Troock), 29. Bíreš (Kabáč), 36. Troock (Kontos), 59. Bačik (Tamáši)

Domáci po prehre stratili možnosť dostať sa na šieste miesto, ktoré zaručuje priamy postup do štvrťfinále play-off. Banská Bystrica rozhodla o víťazstve v druhej tretine a dostala sa v tabuľke na štvrtú priečku pred Spišskú Novú Ves, z ktorej už nemôže klesnúť, takže základnú časť ukončí na tejto pozícii. "Kamzíci" prehrali druhý duel za sebou, patrí im ôsma pozícia a predstavia sa v kvalifikácii o postup do štvrťfinále.

HC Košice - HK GROTTO Spišská Nová Ves 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Góly: 22. Chovan (Fejes, Jääskeläinen), 24. Havrila (Olsson, Breton), 60. Bartánus (Fejes, Chovan)

Skóre otvoril košický kapitán Michal Chovan, ktorý sa po vyše mesačnej absencii vrátil do zostavy. Ďalšie dva góly domácich pridali Matúš Havrila a Marek Bartánus, ktorý uzavrel skóre gólom do prázdnej bránky.

Brankár Jaroslav Janus dosiahol tretie čisté konto v kariére a prispel k tomu, že Košičania neinkasovali už v štyroch domácich zápasoch po sebe. "Oceliari" sa ziskom troch bodov dotiahli na lídra tabuľky Slovan Bratislava a o víťazovi základnej časti sa rozhodne až v jej poslednom kole v nedeľu.

Košičania sa predstavia v Banskej Bystrici, Slovan bude hrať doma s Novými Zámkami. Hráči Spišskej Novej Vsi klesli zo štvrtej na piatu priečku.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Gól: 7. Diakov (Saari, Karsums), 25. Bokroš (Walega, Karsums), 28. Walega (Vähätalo, Handlovský) - 45. Zigo (Duke, Ščerbak)

Hokejisti Liptovského Mikuláša zdolali Slovan Bratislava a definitívne sa zachránili v najvyššej súťaži. Úradujúci majster nevyužil možnosť zaistiť si víťazstvo v základnej časti, bodovo ho dostihli druhé Košice, pred záverečným kolom má však stále všetko vo svojich rukách. Ak zdolá doma Nové Zámky v riadnom hracom čase, obháji Pohár Dušana Pašeka.

Liptáci sa ujali vedenia v 7. minúte zásluhou presilovkového gólu Kirilla Diakova, v druhej tretine poistili náskok Tomáš Bokroš a Kamil Walega. Hostia dokázali v tretej časti už len znížiť gólom Tomáša Ziga v početnej výhode.

Mikuláš sa udržal medzi elitou, pred nedeľným záverečným extraligovým kolom má nedostihnuteľný šesťbodový náskok pred posledným Prešovom, ktorý zostupuje do SHL.

HC MIKRON Nové Zámky - HK Dukla Ingema Michalovce 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)

Góly: 5. Loggins (Lee), 6. T. Mikúš (Ondrušek, Klempa), 27. J. Mikúš (Faith, Bezúch), 60. T. Mikúš (Farley, Mamčics) – 9. Macejko (Okoličány), 20. Galamboš

Hokejisti HC MIKRON Nové Zámky zvíťazili v súboji tabuľkových susedov doma nad Duklou Ingema Michalovce. Svojho súpera preskočili v tabuľke a patrí im 6. priečka, čiže posledné miesto garantujúce priamy postup do play-off. Pred hráčmi zo Zemplína majú náskok dvoch bodov. O rozhodujúci presný zásah sa postaral v 27. minúte štvrtý útok Novozámčanov, skóroval Juraj Mikúš. V záverečnej minúte pridal poistku Tomáš Mikúš.

HK Dukla Trenčín - HK Nitra 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Góly: 6. Sojčík (Šťastný, Flick), 11. Petráš (Čacho, Tourigny), 24. Tourigny, 54. Čacho (Tourigny) - 49. Baláž (Krivošík, Tvrdoň), 56. Lacka (Tvrdoň, Gill)

Domáci figurujú na deviatej priečke tabuľky o bod za Popradom. Nitra je desiata a v záverečnom kole sa pobije o poslednú postupovú priečku v priamom súboji s jedenástym Liptovským Mikulášom, ktorý prekvapujúco vyhral doma nad Slovanom Bratislava 3:1.

Nitrania si v úvode zahrali presilovku 5 na 3, no šancu nevyužili a potom doplatili na vlastnú nedisciplinovanosť. V prvej tretine hrali až dvakrát v oslabení o dvoch hráčov, čo Trenčania využili. V 6. minúte otvoril skóre Sojčík a v jedenástej pridal druhý gól Petráš.

Nitra nevyužila ani svoju druhú šancu v hre 5 na 3 a krátko po prvej prestávke pykala, keď zvýšil už na 3:0 Tourigny. Ďalšie tri góly padli v presilovkách. Najprv v 49. minúte znížil Baláž, v 54. upravil na 4:1 Čacho a o tri neskôr skorigoval výsledok Lacka.

Tabuľka pred posledným kolom základnej časti Tipos Extraligy.
Tabuľka pred posledným kolom základnej časti Tipos Extraligy.Flashscore