Program SP obohatí zjazd cez dve krajiny, v Záhrebe čakajú dva slalomy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Program SP obohatí zjazd cez dve krajiny, v Záhrebe čakajú dva slalomy
Unikátny zjazd bude vo Švajčiarsku a Taliansku.
Unikátny zjazd bude vo Švajčiarsku a Taliansku.Profimedia
Na zjazdárky v sezóne 2022/23 čaká okrem štandardného programu februárových MS až 42 individuálnych súťaží Svetového pohára.

Vrátane dvoch slalomov v Záhrebe, kde v predchádzajúcich troch pretekoch triumfovala slovenská lyžiarka Petra Vlhová, o korunu Snehovej kráľovnej sa bude bojovať 4. a 5. januára. Muži sa v chorvátskej metropole nepredstavia, namiesto toho absolvujú slalom v nemeckom Garmisch-Partenkirchene (4. januára).

Kalendár okorení historický zjazd cez dve krajiny so štartom vo švajčiarskom Zermatte a cieľom v talianskej Cervinii. Na programe je už po úvodnom obrovskom slalome v rakúskom Söldene, ktorým cez víkend odštartuje nový ročník.

Muži sa zo Švajčiarska do Talianska vydajú 29. a 30. októbra, ženy 5. a 6. novembra. Následne sa uskutoční jediná paralelka, ktorú privíta rakúsky rezort Lech/Zürs, kombinácia opäť v prestížnom seriáli chýba, uskutoční sa však na majstrovstvách sveta vo francúzskom stredisku Courchevel/Méribel (6.-18. februára).

Courchevel / Méribel
Courchevel / MéribelProfimedia

Medzi sviatkami - ako od 90-tych rokov minulého storočia v každý párny rok - lyžiarky zavítajú do rakúskeho Semmeringu neďaleko slovenských hraníc, kde 28. a 29. decembra absolvujú obrovský slalom a nočný slalom.

Po štyroch rokoch sa do kalendára vrátil český Špindlerov Mlyn, kde sa 28. a 29. januára bude takisto súťažiť v oboch technických disciplínach.

Stredisko Špindlerov mlyn v roku 2019
Stredisko Špindlerov mlyn v roku 2019Profimedia

Na mužov čaká 43 individuálnych súťaží, do Záhrebu tentoraz nepocestujú, ale presunú sa do Ga-Pa. Do nemeckého strediska sa vrátia aj 28. a 29. januára na zjazd a obrovský slalom. Finálové podujatie SP bude od 15. do 19. marca hostiť Soldeu v Andorre.