Pulisic rozhodol a šiel do nemocnice, Queiroz prirovnal súpera k Ferrari

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pulisic rozhodol a šiel do nemocnice, Queiroz prirovnal súpera k Ferrari

Pulisic rozhodol a šiel do nemocnice, Queiroz prirovnal súpera k Ferrari
Pulisic rozhodol a šiel do nemocnice, Queiroz prirovnal súpera k FerrariProfimedia
Rozhodol a bol odvezený do nemocnice. Christian Pulisic (24) strelil gól USA proti Iránu, ktorý znamenal postup zámorskej krajiny do osemfinále majstrovstiev sveta.

Zásah padol v 43. minúte, po polčase už kmeňový hráč londýnskej Chelsea nefiguroval na ihrisku.

Tréner Američanov Gregg Berhalter potvrdil, že Pulisic sa zranil a bol preventívne poslaný do nemocnice po tom, čo pocítil závraty. Diagnostikovali mu pomliaždenie panvy. Pre média priznal, že hráči s ním mali krátky videohovor zo šatne. 

"Rozprávali sme sa s ním a je v dobrej nálade. To, čo robí, je jeho špeciálnosť. Ide do každého súboja s intenzitou. Vchádza do šestnástky a svojou zmenou tempa robí obrancom veľké nepríjemnosti," pochválil svojho zverenca.

Berhalter vyzdvihol výkon celého mužstva, ktoré si v sobotu zmeria sily medzi šestnástkou najlepších s Holandskom.

"V prvom polčase sme ukázali, čo dokážeme po futbalovej stránke. V druhom sme zasa predviedli, čo vieme, keď máme srdce na správnom mieste. Hráči dreli a zaslúžene ideme do osemfinále ako nezdolaný tím."

Na opačnej strane sa skončila rozprávka Iráncov. Carlos Queiroz uznal kvality súpera i to, že jednotlivými pasážami duelu nebol prekvapený.

"USA začali zápas lepšie ako my. Žiaľ, náš sen sa týmto výsledkom skončil. Futbaloví bohovia žehnajú tým, ktorí strieľajú góly. My sme, bohužiaľ, gól nedali," zamyslel sa Queiroz na tlačovej konferencii.

"Pred stretnutím som povedal, že Spojené štáty boli v prvých dvoch zápasoch najkonzistentnejším celkom," dodal s odkazom na remízy s Walesom a Anglickom, ktoré sa kvalifikovalo ako víťaz skupiny po víťazstve nad Walesanmi 3:0.

"Spojené štáty začali duel rovnako ako proti Walesu a Anglicku a boli lepší ako my, dravejší a rýchlejší. Dali gól a mňa to neprekvapilo. V druhom dejstve sa situácia zmenila, prevzali sme držanie lopty. Vytvorili sme si viac šancí ako Spojené štáty v prvom polčase a zaslúžili sme si streliť aspoň gól."

"Hráči Spojených štátov majú rýchlosť. Ak stojíte proti Ferrari, musíte zavrieť diaľnicu. To sme po prestávke urobili. Boli sme lepší," vystrúhal zaujímavé prirovnanie bývalý asistent Sira Alexa Fergusona v Manchestri United.

Momentum v zápase medzi Iránom a USA.
Momentum v zápase medzi Iránom a USA.Opta by Stats Perform

Portugalský tréner na záver pochválil svojich hráčov za ich nasadenie v tréningoch a stretnutiach.

"Trénujeme v atmosfére, ktorá sa nedá porovnať s inými tímami. Keď s hráčmi pracujem na dennej báze, prejavujú nadšenie a túžbu reprezentovať Irán. Už v roku 2018 som povedal, že som trénoval veľa klubov a národných tímov. Nikdy som ale nevidel hráčov, ktorí zo seba dávajú všetko a ktorým sa nič nevráti, ako sú Iránci," ukončil Queiroz.

V závere spadol v pokutovom území útočník Mehdi Taremi, keď sa ho snažil zastaviť obranca Cameron Carter-Vickers. Hráči Iránu obklopili rozhodcu, ale ich žiadosti na penaltu boli zamietnuté aj po preskúmaní systémom VAR.

"Nevidel som ešte opakovaný záznam, ale hovoriť o tom teraz je nezmyselné. Spojené štáty sa dostali do osemfinále a toto nič nezmení. Život pôjde ďalej, nás čakajú ďalšie zápasy," povzdychol si bezprostredne po konci Taremi.