Rashford zostrelil súpera, de Gea s rekordom. Tottenham poskočil do TOP 4

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rashford zostrelil súpera, de Gea s rekordom. Tottenham poskočil do TOP 4

Aktualizované
Rashford so Sanchom sa postarali o všetky zásahy United.
Rashford so Sanchom sa postarali o všetky zásahy United.Profimedia
Marcus Rashford (25) a David de Gea (32) boli hlavnými hrdinami duelu prvého nedeľňajšieho duelu v rámci 24. kola anglickej Premier League.

Manchester United - Leicester City 3:0 (1:0)

Góly: 25. a 56. Rashford, 61. Sancho

Futbalisti Manchestru United zvíťazili doma nad Leicestrom City 3:0 a upevnili si tretie miesto v tabuľke. Na druhý Manchester City strácajú tri body a na Arsenal päť, londýnsky tím odohral o zápas menej. Pod triumf "červených diablov" sa najvýraznejšie podpísal Marcus Rashford, ktorý dal dva góly. Strelecky sa presadil už vo štvrtom zápase za sebou. Druhý zásah v ostatných troch stretnutiach Premier League zaznamenal Jadon Sancho.

Všetko mohlo byť inak nebyť Davida de Geu. Gólman United v úvodných dvadsiatich minútach vychytal v stopercentných šanciach Barnesa aj Iheanacha, vďaka čomu si udržal čisté konto. Od svojho príchodu na Old Trafford ich pozbieral už 180, čím vyrovnal klubový rekord Petra Schmeichela. Leicester po prehre zostáva na 14. priečke s 24 bodmi.

Tottenham Hotspur - West Ham United 2:0 (0:0)

Góly: 56. Emerson, 72. Son

Aj v druhom dueli sa tešili domáci. Tottenham porazil West Ham dvomi zásahmi z druhého polčasu. Presadil sa sviatočný strelec Emerson Royal koncovkou k pravej žrdi, ale aj Son, ktorý naháňa stratenú formu. Asistoval mu Harry Kane. Skórovať mohol aj kapitán "kohútov" spoločne s Richarlisonom. Ktovie, akoby sa stretnutie vyvíjalo, ak by v úvodnej minúte vyšla akcia Součekovi s Bowenom.

Na to sa história pýtať nebude. Po súboji londýnskych tímov idú zverenci Antonia Conteho na štvrté miesto o bod pred Newcastle, ktorý má duel k dobru. "Kladivári", naopak, padajú na 18. pozíciu a zaostávajú o bod za šestnástym Evertonom a sedemnástym Bournemouthom.

Tabuľka Premier League po nedeľňajších zápasoch 24. kola.
Tabuľka Premier League po nedeľňajších zápasoch 24. kola.Flashscore