Rashfordova horúca forma udržiava sen Manchestru United o štyroch trofejach

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rashfordova horúca forma udržiava sen Manchestru United o štyroch trofejach

Reprezentant Albionu sa stretáva so skvelou formou.
Reprezentant Albionu sa stretáva so skvelou formou. Profimedia
Manchester United sa vezie na vlne vďaka skvelej forme Marcusa Rashforda (25), ktorá drží zverencov Erika ten Haga (53) v honbe za úspechom na štyroch frontoch.

Zverenci holandského kouča majú šancu získať skalp Barcelony v ťažkom štvrtkovom súboji Európskej ligy. Po strhujúcom prvom zápase na Camp Nou je stav vyrovnaný. Rashford preniesol svoje rozbíjanie obrán z Premier League aj na európsku scénu.

Anglický internacionál počas siedmich minút úvodného stretu v Katalánsku premenil deficit 0:1 na vedenie 2:1 pre United. Najprv poslal prudkú strelu k žrdi bránky Marca-Andrého ter Stegena, neskôr mal prsty vo vlastnom zásahu Julesa Koundého. Ťahúň Red Devils sa stal najlepším hráčom uplynulého týždňa Európskej ligy.

Ďalšími dvoma gólmi prispel k nedeľnému víťazstvu nad Leicesterom, ktoré posunulo United do boja o titul v Premier League. Počet svojich gólov v tejto sezóne zvýšil už na číslo 24, čo je teraz jeho kariérny rekord.

Jeho explózia od prestávky na majstrovstvách sveta je však ešte pozoruhodná. Žiadny hráč v piatich najlepších európskych ligách sa nepribližuje k 20 gólom 25-ročného hráča, ktorý od návratu z Kataru zaznamenal 16 gólov a štyri asistencie. "Nemám chuť spomaliť. Stále sa chcem posúvať a zlepšovať," uviedol rýchlonohý zakončovateľ.

Von z Ronaldovho tieňa

Po tom, čo Rashford nevyužil penaltu vo finále Anglicka na EURO 2020 proti Taliansku, v minulej sezóne bojoval s kondíciou a formou. Nebol jediným, kto v katastrofálnej sezóne United sklamal. Ten Hag vo svojom premiérovom ročníku vo vedení zmenil náladu na Old Trafforde. Rashfordov návrat do formy bol kľúčový v tíme, ktorému inak chýbajú góly.

Je tiež ťažké ignorovať, že jeho horúca séria sa začala s odchodom Cristiana Ronalda z klubu počas majstrovstiev sveta. Angličan vystúpil z tieňa päťnásobného držiteľa Zlatej lopty a stal sa hráčom, o akom fanúšikovia United snívali po tom, čo v roku 2016 vtrhol na scénu ako čerstvý tínedžer.

"Myslím si, že ako manažér musím na hráčov  tlačiť, no snaha nakoniec vychádza od nich," povedal Ten Hag o tíme a mieril aj k Rashfordovi, ktorý prevzal osobnú zodpovednosť za naplnenie svojho potenciálu:

"Keď sa prestane sústrediť, potom prestane dávať góly. To je jasné. Má veľké schopností a potenciál. Mám pocit, že toho môže byť ešte viac."

Otázkou pre United je, čo sa stane, ak Rashford neudrží svoju bezkonkurenčnú gólovú sériu. Od majstrovstiev sveta bol prítomný v 17 zápasoch United v nabitom programe. Ten Hag sa spolieha na to, že diváci v "Divadle snov" budú jeho stranu viesť až za limity a získajú najväčší európsky skalp od roku 2019, keď práve Rashfordova penalta vyradila Paris Saint-Germain z Ligy majstrov.

"Príďte vo štvrtok, je to veľký zápas, uistite sa, že tu budete. Spoločne porazíme Barcelonu," odkázal lodivod priaznivcom.