Červená karta alebo penalta? Rozhodcovia faul Koundého či ruku Freda nevideli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Červená karta alebo penalta? Rozhodcovia faul Koundého či ruku Freda nevideli

Inkriminovaný súboj. Rashford v kontakte s Koundém.
Inkriminovaný súboj. Rashford v kontakte s Koundém.Reuters
Manažér Manchestru United Erik ten Hag (53) povedal, že nerozumie tomu, prečo nebol Jules Koundé (24) z Barcelony za svoj zákrok na Marcusa Rashforda (25) pri štvrtkovej remíze 2:2 v Európskej lige vylúčený.

Krátko po prestávke poslal domácich do vedenia Marcos Alonso, potom Rashford a vlastný gól Koundého priniesli Manchestru United obrat v prvom stretnutí vyraďovacej fázy na Camp Nou. Za Barcelonu vyrovnal Rafinha, keď jeho strieľaný center prešiel až do siete.

Pozornosť po konci pútali situácie v druhom polčase. Ten Hag sa rozzúril, keď Rashford spadol po faule Koundého, ktorý bol posledným brániacim hráčom. Arbiter Maurizio Mariani nechal hru plynúť, VAR verdikt podporil. Barcelona krátko nato vyrovnala.

Prehľad zápasu Barcelona - Manchester United 2:2

"Musím zdôrazniť, že to má veľký vplyv nielen na tento duel, ale aj na celý dvojzápas," povedal ten Hag novinárom.

"Môžete diskutovať o tom, či to bolo v šestnástke alebo pred ňou, ale určite je to červená karta. Spýtal som sa rozhodcu 'prečo' a on povedal 'bolo to mimo pokutového územia a nebol to faul'. Čiarový rozhodca a rozhodca boli vo veľmi dobrých pozíciách, aby to videli, navyše máme VAR. Bolo to naozaj zlé rozhodnutie, ktoré nedokážem pochopiť," čertil sa kouč "Red Devils".

Štatistiky zo zápasu.
Štatistiky zo zápasu.Flashscore

Rashford poznamenal, že bol z verdiktu zmätený. "Nechápem, prečo si rozhodca myslí, že v tejto pozícii idem naschvál k zemi. Dostal som sa cez neho a išiel by som do situácie jeden na jedného. Nemám žiadny dôvod na to, aby som sám spadol."

Manažér Barcelony Xavi Hernández uviedol, že podľa neho mala byť nariadená penalta, keď Fred za stavu 2:2 zahral rukou po strele Sergiho Roberta.

"Zdá sa mi to neuveriteľné. Povedali, že VAR to skontroloval." Vo finále z toho nebola ani červená karta, ani pokutový kop. Do štvrtkovej odvety (23. februára) na Old Trafford sa ide za stavu 2:2.