Real je unavený, Ancelotti neobviňoval z prehry nikoho: Bol to iba zlý zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real je unavený, Ancelotti neobviňoval z prehry nikoho: Bol to iba zlý zápas
Ancelotti sa zastal svojich zverencov, ktorí majú v nohách veľa ťažkých duelov.
Ancelotti sa zastal svojich zverencov, ktorí majú v nohách veľa ťažkých duelov.Profimedia
Bol pokojný. Neobviňoval rozhodcov a odmietol špekulácie, že za prvou prehrou v La Lige je to, že jeho hráči sa už vidia na majstrovstvách sveta v Katare. Carlo Ancelotti (63) vyhlásil po nečakanom výsledku v malom madridskom derby s Rayom Vallecanom 2:3, po ktorom jeho Real prišiel o prvé miesto v tabuľke, že to bol jednoducho zlý zápas.

"Kráľovský klub" po ňom stráca z druhého miesta na vedúcu Barcelonu dva body. Katalánci môžu navýšiť svoj náskok na päť už v utorok neskoro večer, keď nastúpia na ihrisku Osasuny Pamplona.

Real čaká súboj 14. kola vo štvrtok doma proti Cádizu a bude v ňom chcieť vylepšiť bilanciu z posledných duelov, keďže zo štyroch vo všetkých súťažiach vyhrali Ancelottiho zverenci len jeden.

Naopak, Rayo ťahá trojzápasovú víťaznú sériu a päť duelov bez prehry (3-2-0). Dobrú formu potvrdilo aj v pondelok proti majstrovi. Domáci išli do vedenia už v 5. minúte, keď sa presadil Santi Comesana a mohli pridať aj ďalšie góly, keďže hostia hrali laxne v obrane.

V závere polčasu bol v akcii VAR. Nasledovala penalta a Luka Modrič vyrovnal. O štyri minúty otočil skóre po rohu hlavou Éder Militao, no ešte do prestávky vyrovnal Álvaro García. V 64. minúte sa po ruke Daniho Carvajala v pokutovom územím opäť dostal k slovu VAR a tentoraz premenil penaltu domáci Oscar Trejo, i keď až na druhýkrát, keďže prvú chytil Thibaut Courtois.

Nestál na čiare, a tak sa jedenástka opakovala. V závere mohol vyrovnať Rodrygo, no z päťky prestrelil a Real, ktorý hral bez držiteľa zlatej lopty Karima Benzemu či Toniho Kroosa, neodvrátil prehru ani v desiatich minútach nadstaveného času.

"Sme sklamaní, ale sezóna je ešte dlhá," povedal Ancelotti na štadióne v madridskej mestskej časti Vallecas. "Potrebovali sme byť trochu dôraznejší, tvrdší, prehrali sme osobné súboje. Mali sme problémy hrať zozadu a mohli sme hrať viac priamych lôpt dopredu. Bola to aj chyba stratégie, ktorú sme mali zmeniť. Trochu nám chýbala kvalita. Nepremenili sme šance, ktoré inak premieňame," doplnil pre klubovú stránku.

Skúsený tréner si nemyslí, že duel výrazne ovplyvnili rozhodcovia a ani to, že by mal laxný prístup jeho hráčov najmä v prvom polčase pripisovať blížiacim sa MS.

"Nesúvisí to s nimi. Do reprezentačnej prestávky ideme trochu uťahaní, pretože sme odohrali veľa zápasov. Je to ťažké, keď hráte každé tri dni. Nie sme takí svieži a práve v takýchto zápasoch, keď vás dostáva súper pod tlak a je agresívny, potrebujete čerstvé nohy."

Real vyhral z posledných štyroch duelov len so Celticom v Lige majstrov, čo mu zaručilo prvú priečku v tabuľke, no predtým podľahol v rovnakej súťaži Lipsku 2:3 a v domácej súťaži remizoval s Gironou 1:1.

"Trochu sme poľavili, no stále bojujeme o všetko. Mrzí nás, že nie sme na čele. Chalani bojujú a občas to jednoducho nevyjde. Som sklamaný z prehry, ale nie z ich výkonu. Bol to iba zlý zápas," dodal 63-ročný lodivod.

Hrdinom hostí mohol byť brankár Courtois, ktorý chytil prvý pokus Treja z penalty a bol blízko aj pri opakovanom.

"Pri druhej si už nie ste istý, čo robiť... Chcel som zostať v strede, ale keď som videl, že ide lopta doľava, tak som sa hodil rovnako ako pri prvej. Škoda, že som ju už nechytil. Pred zápasom som si pozeral, ako kopú penalty. Vedel som, že to bude buď Isi Palazon alebo Trejo. Verím, že to je naša posledná prehra v sezóne a vyhráme ligu. Tento rok dostávame veľa lacných gólov, pretože robíme chyby, alebo nie sme na 100% v zápase," zhodnotil.

Tabuľka La Ligy.
Tabuľka La Ligy.Flashscore

Rayo vyhralo v malom madridskom derby s Realom po dvoch rokoch a tréner Andoni Iraola neskrýval po zápase veľkú radosť.

"Som hrdý na hráčov. V uplynulej sezóne sme s nimi hrali dva dobré zápasy a nevyšlo to (0:1, 1:2). V tomto sme strávili veľa času na ich polovici a vychádzal nám prechod do útoku. Tím výborne zvládol aj záverečné minúty. Ďakujem fanúšikom, ktorí nás nakopli," zdôraznil.

Iraola nedopozeral duel zo striedačky, keď v 61. minúte uvidel červenú kartu za protesty.

"Tresty, ktoré dostávame my tréneri, keď urobíme nejaké gesto, sú veľmi prísne. My musíme chápať veľa vecí, ale oni majú málo pochopenia pre nás," uzavrel zápasové hodnotenie kormidelník aktuálne ôsmeho celku španielskej La Ligy.