Real Madrid prvýkrát v sezóne prehral, Manchester City nestrelil ani gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid prvýkrát v sezóne prehral, Manchester City nestrelil ani gól

Aktualizované
Real Madrid prvýkrát v sezóne prehral, Manchester City nestrelil ani gól
Real Madrid prvýkrát v sezóne prehral, Manchester City nestrelil ani gólProfimedia
Futbalisti Realu Madrid prehrali v zápase 5. kola Ligy majstrov na pôde RB Lipsko. Bola to pre nich prvá porážka v sezóne 2022/23. Gólovo naprázdno vyšiel Manchester City pri remíze 0:0 proti Borussii Dortmund. Celtic si rozdelil body so Šachťarom Doneck a Sevilla doma porazila FC Kodaň.

Skupina F

RB Lipsko - Real Madrid 3:2 (2:1)

Góly: 13. Gvardiol, 18. Nkunku, 81. Werner – 44. Vinícius, 90+4. Rodrygo (pen.)

Lipsko na favorita vyletelo a malo skvelú úvodnú dvadsaťminútovku. Už v 13. minúte strelil svoj prvý gól v Lige majstrov po rohovom kope mladý obranca Joško Gvardiol a keď defenzíva Realu Madrid nechala veľa priestoru pre Christophera Nkunkuho, tak "biely balet" inkasoval prvýkrát od apríla tohto roku viac ako jeden gól v zápase.

Zverenci trénera Ancelottiho sa napriek tomu herne zdvihli a začali častejšie kontrolovať loptu. Dôležitým momentom bolo vyrovnanie pred prestávkou. Po centri inak nevýrazného Marca Asensia hlavičkoval od žrde do siete Vinícius Júnior.

Po zmene strán bránilo Lipsko výborne, hráči Realu sa nevedeli dostať k ohrozeniu Blaswicha a problém bol aj ten, že Carlo Ancelotti nemal hru ako oživiť, keďže na striedačke absentovali pre zdravotné problémy hráči ako Modrič, Valverde a hlavne Benzema. Talian vymenil aspoň krajných obrancov. Krátko na to mohol udrieť Timo Werner, krížnym pokusom tesne minul vzdialenejšiu žrď.

Obrovskú možnosť vyrovnať mal Real desať minút pred koncom, prihrávku Asensia na roh malého vápna zakončil tesne vedľa Vinícius. Preto hostia pykali. Simakan potiahol kontru do otvorenej obrany, prihral pred prázdnu časť bránky a Timo Werner iba nastavil nohu. V nadstavenom čase ešte Rodrygo získal pokutový kop a sám ho aj premenil, ale to na výhre Lipska nič nezmenilo.

Real Madrid síce už skôr mal istotu postupu, ale stále nemá isté prvé miesto v skupine a navyše prehral prvýkrát v sezóne 2022/23.

Celtic - Šachtar Doneck 1:1 (1:0)

Góly: 34. Giakoumakis – 58. Mudryk

Škótsky majster bol od úvodu aktívnejším a hladnejším tímom. O´Riley v dobrej pozícii tesne minul roh bránky hostí, no po centri zľava lopta prepadla na päťke a voľný Georgios Giakoumakis sa zblízka nepomýlil. V závere polčasu sa blysli brankári. Najskôr Trubin znova proti spomínanému útočníkovi Celticu a zakrátko Joe Hart, pretože vystihol strelu po samostatnom úniku Mudryka.

Obrovskú možnosť zahodil v 54. minúte Oleksandr Zubkov. Po prihrávke Traorého mal pred sebou prázdnu bránku, zakončil iba do bočnej siete. Mrzieť ho to nemuselo až tak veľmi, nakoľko o chvíľu zamotal obrancov Michajlo Mudryk a krásnou strelou pod brvno vyrovnal.

Otočiť skóre mal Danylo Sikan, ale absolútne osamotený pred prázdnou bránkou ani len nezakončil. Neskutočným spôsobom zlyhal, lopta mu po prvom dotyku ušla mimo ihriska.

Hlavne kvôli tomu sa body delili. Celtic definitívne skončí na poslednom mieste tabuľky skupiny F. Šachtar má na tretej priečke šesť bodov, na Lipsko stráca tri a práve medzi týmito dvomi tímami sa rozhodne o týždeň v priamom súboji o druhom postupujúcom.

Tabuľka skupiny F.
Tabuľka skupiny F.Flashscore

Skupina G

FC Sevilla - FC Kodaň 3:0 (0:0)

Góly: 61. En-Nesyri, 88. Isco, 90+2. Montiel

ČK: 90+5. Chočolava

Prvú šancu stretnutia mali hostia, technický pokus Haraldssona vytlačil na roh brankár Marko Dmitrovič. Tomu pomohol zakrátko aj obranca Alex Telles, ktorý odkopol pokus Daramyho spred bránkovej čiary. Ešte viac mohol ďakovať krátko po zmene strán svojej pravej žrdi. Dánsky majster doplatil na nevyužité možnosti.

Razom sa situácia otočila. Príležitosť Isca síce gólman Kamil Grabara vystihol, no v 61. minúte nemal nárok na hlavičku Youssefa En-Nesyriho, ktorý loptu po nákope Gómeza zasiahol tesne pred ním a dostal do siete. Vyrovnať mohol Kevin Diks, opečiatkoval iba brvno a definitívne rozhodol krásnou strelou do rohu bránky Isco. Skóre v nadstavenom čase zveľadil Gonzalo Montiel.

Slovenský obranca Denis Vavro nefiguroval na zápasovej súpiske kvôli zraneniu. Sevilla má po výhre na treťom mieste päť bodov, Kodaň je s dvomi bodmi posledná.

Borussia Dortmund - Manchester City 0:0

V stretnutí medzi dvomi kvalitnými tímami sme gól nevideli a rovnako tak bolo pomenej šancí. Prvú mal mladík Moukoko, ktorého na päťke našiel Adeyemi, lenže minul priestor bránky. Manchester City mohol ísť do vedenia v druhom dejstve, keďže Mahrez získal po faule Cana pokutový kop, avšak strelu Alžírčana vystihol brankár Kobel.

Gólman BVB uspel proti Mahrezovi aj v ďalšom mikrosúboji počas 68. minúty. Hviezdny Erling Haaland odohral iba prvý polčas, svojmu bývalému zamestnávateľovi veľmi neublížil.

Pred posledným kolom je poradie v skupine G isté. Prvý skončí Manchester City, druhá Borussia Dortmund, do Európskej ligy pôjde Sevilla a posledný sa umiestni FC Kodaň.

Tabuľka skupiny G.
Tabuľka skupiny G.Flashscore