Salzburg s prvým víťazstvom, Vavro s Kodaňou nestačili na City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Salzburg s prvým víťazstvom, Vavro s Kodaňou nestačili na City

Aktualizované
Dvaja zo štyroch strelcov do siete Sevilly - Adeyemi a Bellingham.
Dvaja zo štyroch strelcov do siete Sevilly - Adeyemi a Bellingham.Profimedia
V treťom kole skupinovej fázy Ligy majstrov sa z prvého víťazstva radovali hráči Salzburgu. Denis Vavro (26) neubránil so svojimi spoluhráčmi City na čele s Haalandom (22). Sevilla s ďalšou prehrou.

Salzburg - Dinamo Záhreb 1:0 (0:0)Gól: 71. Okafor (11 m)

Premiérových troch bodov v aktuálnej edícii najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe sa dočkali hráči Salzburgu. Rakúsky tím má na konte päť bodov. Záhreb prehral druhý duel po sebe. Večer ho môže na poslednú priečku zosadiť Chelsea, ak zvládne súboj s milánskym AC.

Už v 8. minúte napriahol spoza šestnástky hosťujúci Mišič a brankár Köhn mal plné ruky práce. Loptu vytiahol nad brvno. Domáci odpovedali o desať minút neskôr. Sučič sa individuálne preštrikoval do pokutového územia a zakončil z uhla. Livakovič vyrazil a nenechal sa prekonať ani z dorážky Okaforom. 

Nasledujúce minúty príliš vzruchu nepriniesli. Na ďalšiu akciu čakali priaznivci do 55. minúty. Po rohovom kope hlavičkoval zblízka Šeško, ale mieril do hlavy Livakoviča. O všetkom rozhodla 68. minúta. Moharrami sfauloval v šestnástke prenikajúceho Ulmera a Salzburg mal k dispozícii pokutový kop. 

Loptu naň si postavil Okafor, ktorý sa nemýlil. V samom závere mal na kopačke vyrovnanie Drmič, no zoči-voči Köhn zlyhal. Na opačnej strane vynikol Livakovič pri obrovskej šanci Šeška. V nadstavenom čase Dinamo vyrovnalo, ale gól Drmiča nebol, po kontrole VAR, uznaný. Pred zakončením stál v ofsajdovom postavení. 

Chelsea FC - AC Miláno 3:0 (1:0)Góly: 24. Fofana, 56. Aubameyang, 62. James

V Londýne sa hral dôležitý zápas z pohľadu domácich. V prípade víťazstva by sa posunuli na druhé miesto v tabuľke. Hráči Pottera chceli po prehre a remíze zabodovať naplno. Na opačnej strane pricestovalo milánske AC s cieľom udržať si sériu bez prehry a prvé miesto.

O prvý pekný moment sa postarali domáci hráči. V piatej minúte mieril Mount k ľavej žrdi a brankár Tatarusanu vytiahol výborný zákrok. V 23. minúte nechal hosťujúceho gólmana vyniknúť po rohu hlavou Thiago Silva. O minútu na to Chelsea išla do vedenia. Po ďalšom rohu Tatarusanu vyrazil hlavičku Thiaga Silvu pred seba. V skrumáži sa najlepšie zorientoval Fofana a otvoril skóre duelu. Bol to jeho prvý gól v drese "The Blues".

Po polhodine hry sa presadil gólovo aj Mount. Radosť mu prekazilo rozhodnutie systému VAR, keďže prihrávku Aubameyanga si preberal v ofsajde. V nadstavenom čase prvého dejstva zahodili hostia nemožné. De Ketelaere vnikol do pokutového územia, Arrizabalaga jeho pokus vyrazil pred seba. Dorážku Kruniča zdvihol nad brvno brániaci Chillwell.

Po zmene strán sa hralo v réžii Londýnčanov. Skóre navýšil najprv Aubameyang. V 62. minúte na neho nadviazal James. Milánčania bojovali skôr so sebou než súperom. Po prehre sa prepadli na tretiu priečku.

TABUĽKA SKUPINY E

Manchester City - FC Kodaň 5:0 (3:0)

Góly: 7. Haaland, 32. Haaland, 39. Chočolava, 55. Mahrez, 76. Álvarez

City malo stopercentnú bilanciu v predchádzajúcich dvoch zápasoch. S iným cieľom nenastupovali ani proti dánskemu majstrovi. V aktuálnej edícii Ligy majstrov získali zatiaľ bod, keď remizovali so Sevillou. V drese hostí nastúpil v základnej zostave Slovák Denis Vavro

"Mašina" z britských ostrovov rozhodla o svojom ďalšom triumfe prakticky v prvom dejstve. Dva rýchle góly Haalanda, ktoré strelil v úvodnej polhodine, nalomili dostatočne prípadný odpor Kodane. Pred prestávkou si strelil nešťastný vlastný gól Chočolava.

Do druhého dejstva stiahol Pep Guardiola dvojgólového Haalanda. Ale ani to domácich nezastavilo od toho, aby si vytvárali ďalšie šance. V 55. minúte premenil pokutový kop Mahrez. V záverečnej pätnásťminútovke sa presadil Álvarez a Manchester City si upevnilo lídersku pozíciu. Skóre? 11:1 po troch zápasoch. 

Sevilla FC - Borussia Dortmund 1:4 (0:3)

Góly: 51. En Nesyri - 6. Guerreiro, 41. Bellingham, 43. Adeyemi, 75. Brandt

Julen Lopetegui mal po nepresvedčivých výsledkoch a zlom úvode sezóny nôž na krku. Prípadná prehra by jeho pozíciu ešte viac oslabila. Sevillčania potrebovali doma vyhrať. Hostia sa chceli vrátiť na víťaznú vlnu, ktorú im prerušilo v predchádzajúcom kole obratom City. 

A už prvý polčase vyvíjal ideálne pre nemecký klub. Bellingham najprv ponúkol gól Guerreirovi, aby druhý sám pridal. Dve minúty pred odchodom do kabín zariadil trojgólové vedenie Adeyemi.

Dortmund bol na koni. Po viacerých nevyužitých šanciach sa ozvala Sevilla. V 51. minúte znížil En Nesyri. Bol to jeden z mála pozitívnych momentov španielskeho mužstva. V aktivite pokračovali hostia. Znova si vypracovali viaceré šance. Rezultát uzavrel v 75. minúte Brandt

TABUĽKA SKUPINY G