Real postúpil do finále, ale Ancelotti s výhrou spokojný nebol: Zahrávali sme sa s ohňom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real postúpil do finále, ale Ancelotti s výhrou spokojný nebol: Zahrávali sme sa s ohňom

Hráči Realu svojho kormidelníka, napriek pohodlnej výhre, nepotešili.
Hráči Realu svojho kormidelníka, napriek pohodlnej výhre, nepotešili.Reuters
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (63) nebol spokojný s prístupom svojho mužstva v priebehu stredajšej výhry 4:1 s Al Ahly v rámci semifinále Majstrovstiev sveta klubov FIFA. Naznačil, že stretnutie mali hráči ukončiť skôr. Podľa jeho slov sa zahrávali s ohňom.

Real Madrid sa dokázal dvakrát presadiť na konci prvého polčasu vďaka zásahu Viníciusa Jr., resp. na začiatku toho druhého, keď mieril presne Federico Valverde. Následne prišiel útlm a kontaktný gól egyptského celku. Penaltu premenil Ali Maaloul. Zverenci Carla Ancelottiho zahodili niekoľko ďalších príležitostí.

"Za stavu 2:0 sme si mysleli, že je po zápase a pristupovali sme k tomu laxne. Na tomto turnaji má Real Madrid čo stratiť a nemá čo vyhrať. V hlavách sme mali, že vyhráme 2:0. Takto to ale nefunguje a nemôže sa ani opakovať," hovoril 63-ročný Talian na pozápasovej tlačovej konferencii.

Al Ahly mohlo dokonca vyrovnať, ale v sľubnej šanci netrafil Afsha loptu. Napriek tomu, že tri minúty pred záverečným hvizdom Luka Modrič nepremenil pokutový kop, Rodrygo a Arribas v nadstavenom čase uzavreli pohodlné víťazstvo. 

"Nevyhrali sme ľahko, ale všeobecne je to dobrá výhra. Musíme hrať ešte lepšie a udržať si koncentráciu do samého záveru. Prežili sme niekoľko ťažkých situácií, kým Modrič nedal penaltu...," pokračoval tréner.

Španielsky gigant má pred sebou sobotné finále, v ktorom si o celkový triumf zahrá proti Al Hilal. Saudskoarabský celok vyradil v prvom semifinále brazílske Flamengo.

Ancelotti potvrdil, že útočník Karim Benzema a obranca Éder Militao, ktorí zostali v Madride a liečili si svoje zranenia, sa k tímu pripoja vo štvrtok a pre finále by mali byť k dispozícii.

"Ani jeden z nich nie je ešte stopercentne fit. Karim je v poriadku, ale pri Militaovi sú určité pochybnosti. Konečné rozhodnutie padne v piatok. Carvajal vynechal stretnutie pre horúčku. Asensio bol unavený. Myslím, že na Al Hilal budú pripravení," uzavrel hlavný lodivod.