Real zachránil tri body v závere, Valjent s Greifom na lavičke pri víťazstve Mallorcy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real zachránil tri body v závere, Valjent s Greifom na lavičke pri víťazstve Mallorcy
Aktualizované
Valverde sa postaral o trojbodový gól do siete Osasuny.
Valverde sa postaral o trojbodový gól do siete Osasuny.AFP
Kolom s poradovým číslom 22 pokračuje španielska La Liga počas prebiehajúceho víkendu, v sobotu boli na programe štyri stretnutia.

Real Sociedad - Celta Vigo 1:1 (0:0)

Góly: 5. Oyarzabal - 90+3. Le Normand (vl.). ČK po 2. ŽK: 76. Tapia

Prvé dejstvo by sme mohli pokojne zhrnúť do jednej vety. V piatej minúte Sociedad získal loptu, Kubo potiahol kontru, prihral do šestnástky na Mikela Oyarzabala, ktorý z ľavej strany a z mierneho uhla prestrelil brankára. 

Po prestávke sa rozpútal kartový mariáš, ktorý vyvrcholil druhou žltou a následnou červenou kartou pre Tapiu. Celta neskórovala krátko po zmene strán skrz Minguezu a Aspasa, poistku nepridali Kubo, Zubimendi či Oyarzabal. Prišiel trest, v tretej nadstavenej minúte si dal vlastný gól Robin Le Normand.

Betis Sevilla - Real Valladolid 2:1 (2:1)

Góly: 2. Juanmi, 45+4. Canales (z 11 m) - 30. Larin

Domáci začali skvele, keď už v druhej minúte našiel Canales kolmicou Juanmiho, ktorý podstrelil Masipa a otvoril skóre. Hosťujúci brankár zazmätkoval pri rozohrávke, neprekonal ho Pérez a neskôr ani Fekir. Naopak, Valladolid vyrovnal po krížnej koncovke Cyla Larina. Ešte pred prestávkou sa Betis mohol tešiť z penalty, ktorú premenil Sergio Canales po faule Honglu na Péreza.

Viac gólov už nepadlo, hoci v šanciach bol Henrique a triasla sa aj žrď, ktorú opečiatkoval Moncha. Celok zo Sevilly zostáva na piatej priečke s jednobodovým mankom na Atlético Madrid, ktoré má duel k dobru. Real je an 14. pozícii s 24 bodmi a náskokom štyroch bodov na zónu zostupu.

RCD Mallorca - Villarreal 4:2 (2:1)

Góly: 45. a 56. D. Rodriguez, 20. Kadewere, 63. Muriqi - 43. Morales, 50. Chukwueze, ČK: 21. Trigueros (Villarreal)

Mallorca si na domácej pôde, kde ťahajú päťzápasovú víťaznú šnúru, poradila s oslabeným Villarrealom, vďaka čomu sa dostala pred svojho súpera na ôsmu priečku. Brankár Dominik Greif aj obranca Martin Valjent sledovali úspešné ťaženie svojich spoluhráčov iba z lavičky náhradníkov. "Žltá ponorka" sa troch bodov nedočkala ani vo štvrtom vystúpení v rade.

Osasuna - Real Madrid 0:2 (0:0)

Góly: 78. Valverde, 90+2. Asensio

Úvodné dejstvo prinieslo vyrovnaný priebeh. Až po zmene strán začal Real Madrid napĺňať rolu favorita. Na prvý a zároveň víťazný gól čakal do 78. minúty, keď sa presadil Valverde. V nadstavenom čase poistil tri body Asensio. Domáca Osasuna nevyhrala v piatom dueli v rade. Futbalisti Realu stiahli z manka na vedúcu Barcelonu, ale Katalánci majú zápas k dobru.