Regendova gólová premiéra v NHL, vo Washingtone 63. zápas 1000-bodových hráčov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Regendova gólová premiéra v NHL, vo Washingtone 63. zápas 1000-bodových hráčov
Vydarený návrat na ľad NHL.
Vydarený návrat na ľad NHL.Profimedia
Najkvalitnejšia hokejová liga sveta ponúkla síce len štyri súťažné strety, no o zaujímavé udalosti núdza nebola. Pozornosť upútal slovenský útočník Pavol Regenda (22) a jeho prvý zásah v NHL. Na programe bol aj súboj legiend v hlavnom meste USA.

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3:0

Hostitelia si v domovskom stánku poradili s Carolinou a bolo to po prvý raz v sezóne, čo dokázali zvíťaziť dvakrát za sebou. Pri každom góle domácich bol priamo zapojený Brandon Montour, ktorý sa s tromi asistenciami stal režisérom duelu.

Skvelým výkonom sa prezentoval aj gólman Spencer Knight, keď zlikvidoval všetkých 40 striel hostí a napodobnil tak Sergeja Bobrovského spred necelých desiatich mesiacov.

Montreal Canadiens - Vancouver Canucks 5:2

Domáci káder nastúpil do duelu bez potrestaného Juraja Slafkovského. Canadiens sa v prvom dejstve uviedli tromi gólmi, ďalší pridali aj v prostrednej tretine a položili základy svojho ôsmeho víťazstva aktuálneho ročníka.

Na stretnutie s Canucks bude navždy spomínať obranca Johnny Kovacevic, ktorý si pri štvrtom presnom zásahu mužstva pripísal prvý kanadský bod v NHL.

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 1:4

Pozornosť si už pred duelom uchmatla dvojica aktérov - Ovečkin a Crosby. Pre oboch kanonierov to bolo už 63. vzájomné stretnutie na ľadoch NHL

Súboj bol po vyše 10 rokoch prvým, v ktorom sa predstavili minimálne dvaja hráči s viac ako 1000 bodmi. Navyše obaja spomínaní nazbierali v tomto smere totožný počet, a to 1423 individuálnych bodov,.

Ďalší pridal do zbierky len kanadský útočník hostí, ktorý sa asistenciou podieľal na treťom zásahu Penguins. Prispel teda k celkovému víťazstvu a ukončeniu siedmich prehier v rade

Svetlá reflektorov do istej miery svietili aj na Martina Fehérváryho, pre ktorého to v NHL bol duel s poradovým číslom 100. Na ľade ho oslávil viac než slušnou minutážou a odohral takmer 23 minút.

Anaheim Ducks - Minnesota Wild 1:4

Po štyroch dueloch a rovnakom počte získaných bodov v AHL naskočil Pavol Regenda do ostrého duelu o poschodie vyššie. Návrat do dresu Ducks sa mu ukážkovo vydaril - v 14. minúte merania síl otvoril gólovú oponu predstavenia.

Gól slovenského útočníka, ktorý mu vyniesol post druhej hviezdy zápasu, bol ale jedinou ranou z produkcie domáceho celku. Anaheim zaznamenal ôsmu prehru sezóny, na konte má doposiaľ dva víťazné zápisy po nájazdoch a jeden po predĺžení, čo ho radí k najhorším tímom celej súťaže.